Aedilis - alati i strojevi za građevinarstvo

Put Mostina 2

21 210 Solin

+385 (0) 21 213 578

+385 (0) 21 213 559

aedilis@st.t-com.hr

www.aedilis.hr

DETALJI ČLANKA

Što je viralni marketing i kako funkcionira?

ČET, 12.10.2009. u 20:27
KOMENTARA 0 - POGLEDA 1934

Čuli ste za viralni marketing, no zapravo vam nije jasno što on može napraviti za vaše poslovanje. Premda naslućujete da već sam naziv obećava masovnu promociju koja se munjevito širi, skeptični ste prema novim online medijima i smatrate da je viralni marketing tek pomodarski internetski hit. No, viralni marketing se dokazao iznimno učinkovitim sredstvom promocije za nesvakidašnje, inovativne proizvode i usluge.

Viralni marketing kolokvijalno bi se mogao prevesti kao “Internetska usmena predaja”. Riječ je o marketinškom alatu s golemim potencijalima jer je usmjeren na koncept underground disiminacije promotivnih sadržaja na mjestima gdje se okuplja najviše korisnika. To znači da je viralni marketing stvoren za širenje pozitivnih vibracija o vašim proizvodima i uslugama, a kao takvog najbolje ga opisuje izreka da se ‘dobar glas daleko čuje’. Format poruke koja se šalje metodom viralnog marketinga obično je prilagođen neformalnoj komunikaciji na online mjestima masovnog okupljanja korisnika koji svoje pozitivno iskustvo žele podjeliti ili preporučiti i drugima.

Efikasnost viralnog marketinga potvrđena je na mnogim primjerima. No, nemojte se zavaravati - ako u promociji običnih proizvoda ili usluga koji po ničem nisu značajni, nesvakidašnji ili revolucionarni posegnete za viralnim marketingom nećete polučiti nikakve rezultate. Međutim, ako vaš proizvod ili usluga sadrži značajke koje ljudima doista privlače pozornost, sadrži odgovornost i kvalitetu, viralni marketing vaša je prečica do masovne promocije koja će se proširiti Internetom poput požara, a rezultati će vrlo brzo doprinjeti bolje, brže i uspješnije Vaše poslovanje, kao i veće zadovoljstvo Vaših korisnika..Copyright 2013 brodarica.net
Brodarica.net nije odgovorna za sadržaj eksternih web stranica.
Oglašavajte kod nas O brodarici.net Kontakt Uvjeti korištenja Privatnost podataka