Alarmi 555 - alarmni sustavi

Šibenska 9

21000 Split

+385 (0) 21 544 555

+385 (0) 21 544 554

alarmi555@alarmi555.hr

www.alarmi555.hr

DETALJI ČLANKA

Alarm i u mom domu

PON, 20.09.2010. u 11:01
POGLEDA 1063

Alarmni sustavi postali su imperativ ako želimo kvalitetno zaštitili svoju imovinu bilo da je u pitanju poslovni prostor ili svoj dom. Tako ćemo povećati sigurnost sebi i svojoj obitelji. Djeluju preventivno ugradnjom sirena na vidljiva mjesta, što u većini slučajeva odvraća provalnika od njegovog nauma, ili aktivno, aktiviranjem zvučnih i svjetlosnih signala u slučaju provale, odnosno automatskom telefonskom dojavom.

Analize pokazuju da provalnici prije svega koriste nepažnju građana koji ostavljaju otključana vrata, otvorene ili poluotvorene prozore, otključana balkonska vrata, ključeve vrata ispod tegle s cvijećem (ili ispod otirača) i slično. To je prva kategorija rizika koja se može izbjegnuti jednostavnom promjenom navika građana koji ostavljaju ulaze u kuće ili stanove otvorenima.

Druga kategorija obuhvaća provaljivanje lomljenjem uloška cilindrične brave na ulaznim vratima, te izbijanjem brave ili vrata polugom. Treća kategorija bila bi provaljivanje kroz staklene nezaštićene površine koje su u dosegu provalnika, što je najčešće slučaj pri provalama u kuće, a rjeđe u stanove.

Posebna skupina provalnika, koja je najmanje zastupljena kada govorimo o stanovima i kućama, koristi sofisticiranu opremu i posjeduje potrebna znanja za provaljivanje objekata zaštićenih alarmnim i drugim zaštitnim sustavima, u kojima se čuvaju iznimno vrijedni predmeti, dokumenti ili osobe.Copyright 2013 brodarica.net
Brodarica.net nije odgovorna za sadržaj eksternih web stranica.
Oglašavajte kod nas O brodarici.net Kontakt Uvjeti korištenja Privatnost podataka