Cavalleria rusticana u koncertnoj izvedbi na sceni HNK Split

PON, 14.04.2014. u 20:19
POGLEDA 903

U utorak 15. travnja Opera Hrvatskog narodnog kazališta Split koncertno će izvesti operu Pietra Mascagnija Cavalleria rusticana. Pod ravnanjem maestra Lorisa Voltolinija uz Zbor i Orkestar HNK Split kao solisti nastupit će Kristina Kolar, Domagoj Dorotić, Siniša Hapač, Terezija Kusanović i Irena Parlov. Cavalleria rusticana jednočinska veristička opera još od svoje praizvedbe u rimskom Teatro Costanzi 17. svibnja 1890. jedan je od najomiljenijih i najpopularnijih naslova cjelokupne [...] više »

ČUDA SVIJETA

SUB, 10.04.2014. u 22:33
POGLEDA 1576

Majka priroda čudo je sama po sebi, odnosno, prirodna ljepota koja nas okružuje najveće je umjetničko djelo, a ista je najveći stvaratelj najljepših prirodnih kreacija. Za razliku od čuda majke prirode, čuda izrađena ljudskom rukom, u želji za vlastitim ovjekovječenjem u općenitoj prolaznosti života, u potpunosti nadilaze mogućnosti stvaranja same prirode. Čovjekova vječna težnja da pobijedi prolaznost života urodila je razumu neobjašnjivim čudima. Da bi se nešto smatralo kategorijom [...] više »

U paklu turbo folka

PON, 08.04.2014. u 21:45
POGLEDA 1129

Čekam svog mudrijaša da se vrati iz kluba. Njegovih godina ja sam imao izlazak do deset. Ta stvar me muči već dugo vremena i potpuno mi je nejasno kako mudrijaš sa sintesajzerom, zavijajući kao vuk na razglasu koji je prilagođen nekom vašaru u Rumi ili Guči (gdje zapravo i svira pa mu bolje i ne treba), uspijeva raspametiti našu omladinu, našu djecu. Meni, koji stojim sa strane i još sam jasno pod dojmom Springsteenova razglasa u Beču, sve je to bilo urnebesno smiješno, dok u klub nisu [...] više »

Filđan ili porculan

SRI, 06.04.2014. u 22:51
POGLEDA 3152

Tradicionalni bosanski filđan je mala okrugla porculanska šalica bez ručke, namijenjena ispijanju kave, točnije turske, crne kave – turk kahvesi. Na sam spomen riječi, vežu se sjećanja iz djetinjstva na moju nanu kako peče kahvu a jak aromatičan miris širi se starom kućom te, iako ja ne pijem kavu, reminiscencija doziva u sjećanje lijepe uspomene. Blijeda sirova zrna kave pekla je u dolafu, limenoj posudi u obliku cilindra s otvorom i malim vratima te žicom koja je prolazila kroz posudu [...] više »

ATLANTIDA

PET, 04.04.2014. u 19:20
POGLEDA 2050

Atlantida je bila prastaro kraljevstvo, država savršenog poretka, utopijsko društvo utemeljeno na pravednosti i dobroti. Otok na kojemu je živjela vrlo bogata i napredna civilizacija, ekonomski i kulturno razvijena, kolijevka je civilizacije kakvu poznajemo. Glavni grad nevjerojatne arhitekture bio je izgrađen na brdu okružen vodenim prstenima koji su bili spojeni tunelima dovoljno velikima za prolaz brodova. U središtu su se nalazila dva izvora, jedan s hladnom i drugi s toplom vodom, oko [...] više »

Nina promozione

Pravi užitak u kupatilima sa talijanskom sanitarijom.

Nicomi

Dobro koncipiranim asortimanom rješenja za implementaciju navedenih sustava, ispunjavamo aktualnu nezaobilaznu potrebu za suvremenom, ali u isto vrijeme i pristupačnom tehnologijom, osiguravajući SIGURNOST, KOMFOR I UGODAN OSJEĆAJ.Copyright 2013 brodarica.net
Brodarica.net nije odgovorna za sadržaj eksternih web stranica.
Oglašavajte kod nas O brodarici.net Kontakt Uvjeti korištenja Privatnost podataka