DUBAI

NED, 30.03.2014. u 22:29
POGLEDA 2680

Dubai je smješten na obali Perzijskog zaljeva, iako Arapi preferiraju naziv Arapski zaljev, i drugi je po veličini emirata u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Zbog ogromnog naftnog bogatstva i zajedničkih interesa, 1971. godine sedam emirata udružuje se i osniva UAE. Do prije 40 godina Dubai je bio pustinja, a danas je najbrže rastući grad na svijetu. Izgradnja ovakve megametropole u jednom od najtoplijih i prirodom najnegostoljubivijih mjesta na svijetu doima se nemogućom. U prošlosti [...] više »

Svjetski dan kazališta u HNK Split

SRI, 26.03.2014. u 21:06
POGLEDA 1119

Svjetski dan kazališta obilježit će se u Hrvatskom narodnom kazalištu i ove godine na tradicionalni način. Kao i svakog 27. ožujka u kazalištima širom svijeta čitat će se poruka nekog istaknutog kazališnog umjetnika. Ovaj put je to Brett Bailey, južnoafrički dramski pisac, dizajner, redatelj, autor instalacija i umjetnički direktor produkcijske kuće THIRD WORLD BUNFIGHT. Pored Baileyeve u hrvatskim će se kazalištima čitati i poruka Zvonimira Zoričića, nacionalnog prvaka Drame HNK u [...] više »

Nestali stari zanati

ČET, 20.03.2014. u 13:22
POGLEDA 3110

Mlinari, kovači, voskari, tokari, četkari, urari, postolari, puhači stakla, bačvari, stolari. Zvuče li vam poznato ova zanimanja? Nekada su upravo od njih, radeći u svojim radionicama - ako ne odlično, a onda bar ugodno - živjeli naši stari. Svakodnevno, uz svoje „oruđe“, iskusni zanatlije provodili su svo vrijeme uz svoj posao. Danas, mnogo desetljeća poslije, neki drugi poslovi su na cijeni. Slika čovjeka koji ide od kuće do kuće, nudeći ljudima uslugu popravljanja potrganog kišobrana, [...] više »

Pijanistički recital

NED, 16.03.2014. u 23:10
POGLEDA 971

U ponedjeljak 17. ožujka s početkom u 19:30 pijanistički recital u foyeru Hrvatskog narodnog kazališta Split održat će Vesna Podrug. Na programu recitala djela su Ludwiga van Beethovena, Olje Jelaske, Franza Schuberta i Frédérica Chopina. Recital će započeti Beethovenovom Sonatom br. 11. u B-duru, op 22, djelom koje se smatra kulminacijom njegove rane faze klavirskih sonata. Sljedi Na putu za Sion iz 2010. Olje Jelaske, suvremene splitske skladateljice koja o svojoj skladbi kaže: [...] više »

NEPOPULARNI NIETZSCHE

SRI, 12.03.2014. u 22:39
POGLEDA 1495

1889. godine, kada je pretrpio mentalni slom koji je prekinuo njegovu karijeru, Friedrich Nietzsche bio je gotovo nepoznat. Rođen je 1844.u mjestu Röckenu u pruskoj provinciji Saskoj. Zakoračio je u klasičnu literaturu dok je odrastao u istočnoj Njemačkoj. Studij je započeo u Bonnu 1864. godine a poslije se prebacio u Leipzig. S nepune 24 godine osigurao je mjesto profesora na sveučilištu u Baselu gdje je ostao narednih 10 godina nakon čega je, zbog neizdrživih migrena, napustio predavanje i [...] više »

Nina promozione

Pravi užitak u kupatilima sa talijanskom sanitarijom.

Nicomi

Dobro koncipiranim asortimanom rješenja za implementaciju navedenih sustava, ispunjavamo aktualnu nezaobilaznu potrebu za suvremenom, ali u isto vrijeme i pristupačnom tehnologijom, osiguravajući SIGURNOST, KOMFOR I UGODAN OSJEĆAJ.Copyright 2013 brodarica.net
Brodarica.net nije odgovorna za sadržaj eksternih web stranica.
Oglašavajte kod nas O brodarici.net Kontakt Uvjeti korištenja Privatnost podataka