Ero s onoga svijeta

PET, 23.04.2010. u 09:11
POGLEDA 827

Ero s onoga svijeta je komična opera u tri čina Jakova Gotovca, libreto prema motivima narodnih priča spjevao Milan Begović. Gotovac i Begović su glazbenu i tekstualnu osnovu za ovu operu našli u folkloru narodnih skupina, od folklora Dalmatinske zagore (završno kolo) do kosovskih djevojačkih pjesama iz Gnjilana (početni zbor djevojaka Duni mi, duni, lađane). Opera će biti izvedena u splitskom HNK- u, 10. svibnja u 20h. Redatelj: KREŠIMIR DOLENČIĆ Scenograf: DINKA JERIČEVIĆ Kostimograf: [...] više »

Umjetnost s mirisom kave

ČET, 22.04.2010. u 08:20
POGLEDA 787

Izložba skulptura od plastičnih žličica Marina Tudora bit će otvorena danas (22.04.2010) u Gradskoj knjižnici Marka Marulića. Ovaj mladi umjetnik, inače apsolvent glume, iz hobija se počeo baviti transformiranjem plastičnih žličica još prije 10 godina. Žličice su isključivo bijele boje a ponekad su obojene i uljepšane s raznim ukrasima. Što se više stvaraju, to ovaj umjetnik ima više ideja koliko za motive toliko i za kombiniranje s drugim tehnikama ili granama umjetnosti (kao npr. [...] više »

Iluminati i Sionski priorat - Massimo Introvigne

PON, 19.04.2010. u 21:29
POGLEDA 1298

Svjetski uspjeh romana Dana Browna Da Vincijev kod i Anđeli i demoni svratio je pozornost na tajna društva Iluminati i Sionski priorat, koja se obično smještaju u kontekst velike teorije zavjere. Stoga se mnogi pitaju: Jesu li doista postojala ta tajna društva? Postoje li i danas? Jesu li i koliko utjecajna? Koje skrivene tajne čuvaju? Jesu li ona doista nasljednici templara? Na koji način su povezana s masonerijom? Poznati stručnjak za tajna društva i nove religiozne pokrete [...] više »

Fantastični roman za djecu i mlade

PON, 19.04.2010. u 19:46
POGLEDA 1574

Nakladna kuća Verbum objavila je fantastični roman "Ivan Aldenurijski-Šuma Thaurroka" španjolskog autora J. Pereza Foncee. Riječ je o romanu za djecu i mlade, prvom takvom objavljenom u novopokrenutoj biblioteci za djecu i mlade Juventa. Uzbudljivi fantastični roman mlade španjolske književnice Juana Péreza-Foncee o "španjolskom Harry Potteru", osvojio je brojne mlade čitatelje kao i one malo starije... Hrvatsko izdanje "Ivana Aldenurijskog" u prevodu Željke Lovrenčić, je priča o [...] više »

Spli'ski akvarel

PON, 19.04.2010. u 11:58
POGLEDA 1059

Ova novija postavka Splita i njegovog šarenila, koju je njen autor Ivo Tijardović posvetio splitskom "malomen puku", pravom autoru ovoga djela, operete koja je od prvog postavljanja 1928. pa do današnjih dana bila i ostala jedan od najprepoznatljivijih zaštitnih znakova grada Splita. Redatelj Krešimir Dolenčić za ovaj klasik domaćeg operetnog staralaštva je rekao: "Akvarel zapravo kao musical ili operetno djelo i ne postoji. On je neprekidno na repertoaru grada Splita. (…) Ne događa se [...] više »

Nina promozione

Pravi užitak u kupatilima sa talijanskom sanitarijom.

Nicomi

Dobro koncipiranim asortimanom rješenja za implementaciju navedenih sustava, ispunjavamo aktualnu nezaobilaznu potrebu za suvremenom, ali u isto vrijeme i pristupačnom tehnologijom, osiguravajući SIGURNOST, KOMFOR I UGODAN OSJEĆAJ.Copyright 2013 brodarica.net
Brodarica.net nije odgovorna za sadržaj eksternih web stranica.
Oglašavajte kod nas O brodarici.net Kontakt Uvjeti korištenja Privatnost podataka