Knjiga od žena, muškaraca, gradova i rastanaka

ČET, 15.04.2010. u 10:21
POGLEDA 856

Dvanaest priča o emocijama spojila je Julijana Matanović u zbirku priča i nazvala je "Knjiga od žena, muškaraca, gradova i rastanaka". Žanrovski se kreću od doista kratke priče do pripovijesti u tradicionalnom tumačenju toga termina. Spisateljice kaže da je ovo knjiga o životu : rođenju djeteta, zakašnjeloj ljubavi, preranom odlasku najvažnijeg muškarca života, iseljavanju, nasljeđivanja obiteljskoga nakita, to jest o osobnim iskustvima. Dvanest priča razdijeljene su u cjeline o ženama, [...] više »

Balaševićev prvijenac 'Kao rani mraz'

SRI, 14.04.2010. u 09:36
POGLEDA 687

Premijera Balaševićeva filma bit će 19. travnja u Novom Sadu, a 20. i 21. ovog mjeseca u Beogradu, a potom u gradovima bivših jugoslovenskih republika. Da podsijetimo, to je prvi vojvođanski igrani film snimljen nakon tri desetljeća. Balašević je uprizorio život Vase Ladačkog, junaka svoje pijesme. U filmu se glume Rade Šerbedžija, Mira Banjac, Mustafa Nadarević, Sergej Ćetković, Nikola Đuričko, Zijah Sokolović i drugi. U filmu "Kao rani mraz" zasvirat će i rumunjski virtuoz George Zamfir [...] više »

Goyine grafike dolaze u Split

UTO, 13.04.2010. u 08:18
POGLEDA 723

Izložba grafika Francisca de Goye bit će otvorena 15. travnja i trajat će do 27. lipnja,tijekom koje će biti izložene 92 grafike u tehnici bakropisa i akvatinte. Goya se ističe kao najvažniji umjetnik španjolskog slikarstva nakon Velazqueza i pionir je grafičke umjetnosti 19. stoljeća, čiji je opus zanimljiv i danas. Ova izložba je rezultat izvrsne suradnje sa Grafičkom zbirkom Eidgenossische Technische Hochschulle iz Züricha iz čije su bogate zbirke od oko 15 tisuća grafičkih radova [...] više »

Marulićevi dani 2010

SUB, 12.04.2010. u 09:04
POGLEDA 749

Festival započinjemo laureatom prošlogodišnje Nagrade hrvatskog glumišta, ZEKAEMovim Zagrebačkim pentagramom, autorske petorke: Filip Šovagović, Igor Rajki, Nina Mitrović, Damir Karakaš i Ivan Vidić, u režiji Paola Magellija. Ovih pet priča iščupanih iz života jednog glavnog tranzicijskog grada, otkriva nam posve drugačiju, iščašenu sliku realnosti, istovremeno zanimljivu i zastrašujuću. Ako je netko sposoban od običnih životnih detalja napraviti spektakl onda je to zasigurno Paolo [...] više »

Hunter Patch Adams

SUB, 09.04.2010. u 09:53
POGLEDA 786

Nedavno smo na malim ekranima imali smo priliku pogledati film koji je režirao Tom Shadyac prema istinitoj biografskoj priči jednog neobičnog liječnika Patcha Adamsa koji se opirao konvencijama suvremene medicine. Ovaj "doktor za smijeh" je nažalost iskusio kako je biti u ulozi pacijenta ( i sam se našao na psihijatriji zbog sklonosti suicidu ) i da nekada službena medicina nije dobar izbor ka ozdravljenju kako fizičkom tako i psihičkom. Patchova teorija je po svemu drukčija drugačija od [...] više »

Nina promozione

Pravi užitak u kupatilima sa talijanskom sanitarijom.

Nicomi

Dobro koncipiranim asortimanom rješenja za implementaciju navedenih sustava, ispunjavamo aktualnu nezaobilaznu potrebu za suvremenom, ali u isto vrijeme i pristupačnom tehnologijom, osiguravajući SIGURNOST, KOMFOR I UGODAN OSJEĆAJ.Copyright 2013 brodarica.net
Brodarica.net nije odgovorna za sadržaj eksternih web stranica.
Oglašavajte kod nas O brodarici.net Kontakt Uvjeti korištenja Privatnost podataka