Mihael Giba izlaže u Marmontovoj

PON, 22.03.2010. u 12:34
POGLEDA 825

Mihael Giba je mladi perspektivni umjetnik, rođen 1985. u Čakovcu, 2008. godine diplomirao je slikarstvo na Umjetničkoj akademiji u Splitu u klasi prof. Nine Ivančić, izlagao na više skupnih i samostalnoj izložbi u Hrvatskoj. U Salonu Galić postavio je izložbu koja je nazvana "Kompozicija I" na kojoj Giba izlaže rad koji putem softvera i Facebook aplikacije prikuplja podatke o korisnicima na Facebooku, prepoznavši ga kao najrašireniju ovisnost velikog broja ljudi, pa tako i svoje publike. [...] više »

Vlaho Bukovac u svjetlima Pariza

SUB, 20.03.2010. u 22:46
KOMENTARA 0 - POGLEDA 961

Poznati splitski povjesničar i publicisti mr. sc Tihomir Rajčić održat će 24. 3. 2010. u 18 sati u Gradskoj knjžnici u Splitu ( Ulica slobode 2) multimedijalno predavanje pod naslovom "VLAHO BUKOVAC U SVJETLIMA PARIZA". Predavanje je dio obilježavanja DANA FRANCUSKE KULTURE i organizirano je u suradnji sa Gradskim uredom za kulturu i gospođom Nansi Ivanišević. Inače ovo je predavanje najava je knjige "Tajni život Vlahe Bukovca" u kojoj je Rajčić osvijetlio manje poznate detalje iz [...] više »

Sajam knjiga u Leipzigu

PET, 19.03.2010. u 13:03
POGLEDA 1241

Otvoren je drugi najveći sajam knjiga u svijetu na kojemu će se do nedjelje predstaviti više od 2100 nakladnika i knjižara iz 39 zemalja svijeta. Leipziški sajam ove godine je fokusiran na književnost jugoistočne Europe. Na otvorenju mađarskom književniku Gyoergyju Darosu uručena je Europska književna nagrada za međunarodno razumijevanje, 2005. je ovu nagradu dobila hrvatska spisateljica Slavenka Drakulić. Zajednica nakladnika i knjižara Hrvatske i ove se godine predstavlja vlastitim [...] više »

Glazbena i plesna terapija

SRI, 17.03.2010. u 11:41
POGLEDA 1375

U petak 19. ožujka u 19:30h u splitskom HNK-u imat ćemo priliku uživati u "Boleru" Mauricea Ravela i "Carmini Burani" Carla Orffa. Koliko god da su različita ova dva djela imaju i sličnosti osim njihove popularnosti prati ih neobičnost i upečatljivost što ih je dovelo u klub najprepoznatljivih djela. S obzirom da su oba djela prekratka za samostalno pojavljivanje, idealna su se pokazala za plesno združivanje. Ovo je predstava je koja će zadovoljiti svakog istinskog plesnog sladokusca, [...] više »

SIFILIS, naličje tradicionalnog morala

NED, 14.03.2010. u 06:07
KOMENTARA 0 - POGLEDA 946

Skrljevo ta nemila kužna nemoć koja se prenaša od oca na sina, koja pokoljenja truje, koja, je zarazila čitava sela i od koje bolesnicima živo meso sa tijela otpada, ta je bolest zavladala u općini Vrličkoj, Kninskoj i Drniškoj - rekao je 7. 4. 1880. zastupnik Srpske stranke u Dalmatinskom saboru, Joso Kulušić. Iako je "srkrljevo", odnosno sifilis, predstavljalo ozbiljan epidemiološki problem, tradicionalni moral toga doba nije dopuštao da se o ovoj "sramoti" puno javno govori. Tako je bilo [...] više »

Nina promozione

Pravi užitak u kupatilima sa talijanskom sanitarijom.

Nicomi

Dobro koncipiranim asortimanom rješenja za implementaciju navedenih sustava, ispunjavamo aktualnu nezaobilaznu potrebu za suvremenom, ali u isto vrijeme i pristupačnom tehnologijom, osiguravajući SIGURNOST, KOMFOR I UGODAN OSJEĆAJ.Copyright 2013 brodarica.net
Brodarica.net nije odgovorna za sadržaj eksternih web stranica.
Oglašavajte kod nas O brodarici.net Kontakt Uvjeti korištenja Privatnost podataka