Splićanin Antonio Brajković oduševio ulogom zlog čarobnjaka

PET, 19.02.2010. u 18:01
POGLEDA 1497

U Zagrebu je u srijedu 17. veljače održana premijera opere za djecu Mačak u čizmama čiji libreto i režiju potpisuje Zdenko Neissner. Popularna Perraultova bajka za ovu je prigodu spojena sa dijelovima opere Talijanka u Alžiru, Gioacchina Rossinija. Radnja opere smještena je u Čarobnjakov dvorac, a kroz duhovite duete i briljantne arije te plesne točke prikazano je kako je jedan simpatični i mudri Mačak uspio prevariti zlog i pohlepnog Čarobnjaka te ga naposljetku pretvoriti u svoj slasni [...] više »

"JUTARNJI" štitio obrazovane mafijaše

SRI, 17.02.2010. u 15:32
POGLEDA 835

Matilda Serano i Eduardo Scarfoglio bili su krajem XIX. stoljeću poznati talijanski novinarsko-književni par. Matilda, kći političkog emigranta rođena je u Patrasu u Grčkoj. Kad se obitelj vratila u domovinu ona je u Napulju studirala, radila kao telegrafistica u jednim novinama te kao učiteljica. Kasnije je to razdoblje svog života opisala kao doba u kojem je puno radila ali bila jako siromašna. Kad je počela pisati književna slava vrlo brzo je izašla izvan granica Italije. Eduardo je [...] više »

Dovoljno je reći Vaya Con Dios

PON, 15.02.2010. u 11:55
POGLEDA 781

Belgijski bend Vaya Con Dios nam se opet vraća u Hrvatsku, ovaj put zadovoljstvo će pružiti splitskoj publici. Bend čine karizmatična pjevačica Dani Klein, koju zbog specifične boje glasa mnogi uspoređuju s velikom francuskom divom Edith Piaf, gitarist Villy Lambregt i basist Dirk Schoues. Ova grupa vrhunac svoje slave doživljava krajem osamdesetih debitantskim albumom "Vaya Con Dios", tijekom godina objavljuju još sedam albuma, nakon osobne tragedije i višegodišnje stanke ova osebujna [...] više »

Četvrti Županijski krnjeval u Kaštel Kambelovcu

PET, 07.02.2010. u 20:06
POGLEDA 921

Krnjevalska udruga „Polantana“ iz Kaštel Kambelovca organizirala je IV. Županijski krnjeval koji se održao 7. veljače s početkom u 15:00. Povorka je krenula iz Marine Kaštela u 15 sati starom kaštelanskom cestom, do brca u Kaštel Kambelovcu. Po završetku povorke bilo je tradicionalno čitanje tastamenta i paljenje krnje. Događanju je prisustvovao župan Splitsko-dalmatinski Ante Sanader, te gradonačelnik Kaštela Joško Berket, koji su sve maškarane skupine primili u 14:00 sati u restoranu [...] više »

Pink Floyd tribute bend u Spaladium Areni

PET, 04.02.2010. u 11:50
POGLEDA 661

Australijska skupina The Australian Pink Floyd Show 5. veljače će održati veliki koncert u splitskoj Spaladium Areni. Ova grupa već 20 godina uspješno izvodi obrade čuvene grupe Pink Floyd. TAPFS će u Hravatskoj u sklopu svoje turneje nastupiti u čak tri grada: Zagrebu 4. veljače u KD Vatroslava Lisinskog, 5. veljače u Splitu u Spaladium Areni te 6. veljače u Osijeku u dvorani Gradski vrt. Oni su jedini Pink Floyd tribute bend koji ima dozvolu članova orginalne grupe da izvode njihove [...] više »

Nina promozione

Pravi užitak u kupatilima sa talijanskom sanitarijom.

Nicomi

Dobro koncipiranim asortimanom rješenja za implementaciju navedenih sustava, ispunjavamo aktualnu nezaobilaznu potrebu za suvremenom, ali u isto vrijeme i pristupačnom tehnologijom, osiguravajući SIGURNOST, KOMFOR I UGODAN OSJEĆAJ.Copyright 2013 brodarica.net
Brodarica.net nije odgovorna za sadržaj eksternih web stranica.
Oglašavajte kod nas O brodarici.net Kontakt Uvjeti korištenja Privatnost podataka