Kako se nekada pušilo!

NED, 25.10.2009. u 22:52
POGLEDA 1849

Danas, kada hrvatski pušači uspješno privode kraju medijski rat protiv vladine zabrane pušenja, teško je zamisliti da je nekada bilo drugačije. Teško je zamisliti da država ne samo da nije imala ništa protiv pušenja nego ga je, zbog fiskalnih razloga podupirala. A upravo je takva bila Austrija, zapadna polovica Austro-Ugarske, koja je 80-ih godina XIX. stoljeća na sve načine nastojala uravnotežiti svoj proračun. Izvrsno sredstvo za postizanje tog cilja bio je monopol na duhan koji je iz [...] više »

Simple minds u Splitu

SRI, 21.10.2009. u 16:50
KOMENTARA 0 - POGLEDA 1594

13. studenog u Spaladium Areni gostuje legendarni škotski rock bend Simple Minds, koji će Split posjetiti u sklopu svjetske turneje i usput promovirati svoj novi, povratnički album "Graffiti soul" izdan u lipnju. Ovo je njihov četvrti posjet Hrvatskoj, a posljednji se zbio 2006. kada su zapalili dvoranu Dražen Petrović u Zagrebu. Ove će godine Simple Minds slaviti 30 godina karijere koja je započela u Glasgowu s punk bendom Johnny And The Self Abusers, i otada su izdali šesnaest studijskih [...] više »

Faroski kantaduri

NED, 18.10.2009. u 09:51
KOMENTARA 0 - POGLEDA 1045

Kod nas slabo popularizirano sakralno i pučko pjevanje više od desetljeća njeguju i nastavljaju višestoljetnu tu veličajnu tradiciju Staro Gradski crkveni pjevači poznati Faroski kantaduri. Nastavljajući tradiciju sakralnog i pučkog pjevanja Staroga Grada na otoku Hvaru Faroski kantaduri nastupali su više od 140 nastupa na mnogim značajnim svjetskim festivalima i manifestacijama iz kojih valja svakako izdvojiti nastup 2000.g. na festivalu sakralne glazbe Sacred voices (Sveti glasovi) u [...] više »

Uspješan brak je - Miješanje tijela i posjeda

ČET, 12.10.2009. u 00:16
KOMENTARA 0 - POGLEDA 1513

Od samih početaka povijest ima ljudsko lice. Pored ratova, osvajača, kraljeva, političara i raznih velikana, stranice historiografske literature naselili su obični ljudi i njihovi svakodnevni problemi. Zbog toga knjige nekih povjesničara, umjesto da leže na policama, spadaju među uspješnice. Jedna od njih je i knjiga "O moralu" rimskog povjesničara Plutarha. Iako je napisana prije oko dvije tisuće godina, ona na zapanjujuće svjež i aktualan način govori o ljubavno-bračnim nedoumicama [...] više »

Nabucco - kazališni fenomen

UTO, 11.10.2009. u 23:03
KOMENTARA 0 - POGLEDA 1568

HNK Split Prigodom premijernog postavljanja Nabucca 2003. godine, redatelj Georgij Paro bio je od početka svjestan kako "s jedne strane treba zadovoljiti očekivanja koja su rezultat tradicije, a istovremeno se mora, iznaći nešto novo". Dosljedna redateljska želja "da publika čuje pjevače i vidi Peristil te da opušteno prati radnju i uživa u Verdijevoj glazbi" odredila je konačno u cijelosti odnos prema predstavi. Potpuna vjernost partituri, scenski minimalizam, odricanje od svega suvišnog [...] više »

Nina promozione

Pravi užitak u kupatilima sa talijanskom sanitarijom.

Nicomi

Dobro koncipiranim asortimanom rješenja za implementaciju navedenih sustava, ispunjavamo aktualnu nezaobilaznu potrebu za suvremenom, ali u isto vrijeme i pristupačnom tehnologijom, osiguravajući SIGURNOST, KOMFOR I UGODAN OSJEĆAJ.Copyright 2013 brodarica.net
Brodarica.net nije odgovorna za sadržaj eksternih web stranica.
Oglašavajte kod nas O brodarici.net Kontakt Uvjeti korištenja Privatnost podataka