Dječja opera „Mali dimnjačar“ nakon 43 godine na daskama HNK Split

UTO, 27.05.2014. u 20:00
POGLEDA 1172

Na samom kraju kazališne sezone udruga Ljubitelji glazbe i Hrvatsko narodno kazalište Split premijerno će na velikoj sceni splitskog teatra izvesti dječju operu Benjamina Brittena „Mali dimnjačar". U ovoj razigranoj glazbeno-scenskoj priči o dječjem prijateljstvu i solidarnosti okruženi brojnim dječjim zborom i malim solistima komične likove lakomih i priglupih „odraslih“ tumačit će pet opernih profesionalaca, a uloge Crnog Boba i Toma na premijeri će tumačiti Giorgio Surian, bas-bariton [...] više »

Balet „Trnoružica“ u HNK Split

UTO, 20.05.2014. u 22:50
POGLEDA 1646

Balet splitskog Hrvatskog narodnog kazališta izvest će u srijedu, četvrtak, petak i subotu, od 21. – 24. svibnja baletnu predstavu „Trnoružica". Balet Petra Iljiča Čajkovskog koreografirao je i režirao Dinko Bogdanić, prema koreografiji najvećeg koreografa iz vremena nastanka djela Mariusa Petipaa. Kao protagonisti u glavnim će se ulogama izmjenjivati Leona Sivoš i Eva Karpilovska kao Aurora, dok će Desire biti Jassaui Mergalijev i Artjom Žusov, Vila Jorgovana bit će Julija Pivotskaja, a [...] više »

Splitski gudački kvartet i gosti na koncertu za splitsku koncertnu dvoranu

NED, 18.05.2014. u 19:32
POGLEDA 2102

Splitski gudački kvartet s gostima održat će koncert u foyeru splitskog Hrvatskog narodnog kazališta u ponedjeljak 19. svibnja s početkom u 20 sati. Koncertom na čijem su programu djela Cagea, Mozarta i Chaussona, od kojih će neka po prvi put biti izvedena u Splitu, želi se skrenuti pažnja javnosti na projekt obnove koncertne dvorane koju Split danas nema. Gosti Splitskog gudačkog kvarteta renomirani su glazbenici: violinistica Evgenia Epshtein, flautist Dani Bošnjak, pijanisti Lovre [...] više »

Truffaut u Kinoteci Zlatna vrata

SRI, 14.05.2014. u 12:48
POGLEDA 1547

François Truffaut, francuski redatelj i kritičar (Pariz, 1932. – Pariz, 1984.) „U Truffautovim filmovima nema jednoznačnih prizora. Ispod prividno neutralne slike čije se značenje doima očitim, uvijek se javlja druga, nasilnija i dublja slika koja podriva onu prvu...“ (Carole Le Berre) Od nevoljenog i usamljenog dječaka koji je razvio strast prema literaturi i filmu, sa iskustvom iz popravnog doma gdje je završio zbog sitnih krađa, Truffaut je postao jedan od predvodnika „novog [...] više »

HNK u Zagrebu - Tjedni program (od 10. do 22. svibnja 2014.)

PET, 09.05.2014. u 22:52
POGLEDA 1435

TJEDNI PROGRAM OD 10. DO 22. SVIBNJA 2014. _____________________________________________________________________________________ 10. V. SUBOTA u 18,00 sati U SURADNJI S 27. MUZIČKIM BIENNALEOM ZAGREB Claude Debussy ŠEST ANTIČKIH EPIGRAFA/SIX ÉPIGRAPHES ANTIQUES U BIJELOME I CRNOME/EN BLANC ET NOIR Igor Stravinski POSVEĆENJE PROLJEĆA/ LE SACRE DU PRINTEMPS Koreograf Edward Clug Ulaznice u slobodnoj prodaji i PRETPLATA 6 [...] više »

Nina promozione

Pravi užitak u kupatilima sa talijanskom sanitarijom.

Nicomi

Dobro koncipiranim asortimanom rješenja za implementaciju navedenih sustava, ispunjavamo aktualnu nezaobilaznu potrebu za suvremenom, ali u isto vrijeme i pristupačnom tehnologijom, osiguravajući SIGURNOST, KOMFOR I UGODAN OSJEĆAJ.Copyright 2013 brodarica.net
Brodarica.net nije odgovorna za sadržaj eksternih web stranica.
Oglašavajte kod nas O brodarici.net Kontakt Uvjeti korištenja Privatnost podataka