Marinkovićeva Glorija u režiji Damira Zlatara Freya na 24. Marulićevim danima

SUB, 26.04.2014. u 21:23
POGLEDA 1121

U sklopu 24. Marulićevih dana, u nedjelju 27. travnja na pozornici Hrvatskog narodnog kazališta Split, s početkom u 20h, bit će izvedena „Glorija" Ranka Marinkovića. Predstava je nastala u koprodukciji Istarskog narodnog kazališta, Gradskog kazališta Pula i Hrvatskog narodnog kazališta iz Varaždina. Redatelj je Damir Zlatar Frey, a uloge tumače Helena Minić (Glorija), Mijo Pavelko (Floki Fleche), Zvonko Zečević (Biskup, konferansije i krotitelj životinja), Ivica Pucar (Don Jere), Jan [...] više »

Čitanje nagrađenog dramskog teksta, studentska prezentacija i pjesnička smotra mladih u popratnom programu Marulićevih dana

PET, 25.04.2014. u 21:05
POGLEDA 910

U popratnom programu 24. Marulićevih dana u subotu 26. travnja u formi javnog čitanja bit će praizveden dramski tekst Valentine Galijatović „Kod Peregrinovih". Na Sceni 55 Hrvatskog narodnog kazališta Split s početkom u 12:30h drugonagrađenu dramu na natječaju Marin Držić čitat će studenti glume Umjetničke akademije u Splitu. Drama „Kod Peregrinovih“ zbiva se u okrilju obitelji. Samodopadni suprug Peregrin nije svjestan spisateljskog talenta koji kriomice razvija njegova supruga [...] više »

24. Marulićevi dani, najava trećeg festivalskog dana

ČET, 24.04.2014. u 20:48
POGLEDA 1075

U popratnom programu 24. Marulićevih dana u petak 25. travnja u formi javnog čitanja bit će praizveden dramski tekst Ružice Aščić „U meni raste". Na Sceni 55 Hrvatskog narodnog kazališta Split s početkom u 12:30h drugonagrađenu dramu na natječaju Marin Držić čitat će studenti glume Umjetničke akademije u Osijeku. „Drama 'U meni raste' donosi priču neobičnog ljubavnog trokuta Muškarca, Žene i Sestre. Muškarčeva partnerica (Sestra) boluje od nepoznatog psihičkog oboljenja koje napreduje [...] više »

U Splitu 23. travnja započinju 24. Marulićevi dani

UTO, 22.04.2014. u 18:59
POGLEDA 1097

U Splitu će se od 23. do 30. travnja održati 24. po redu Festival hrvatske drame Marulićevi dani. U organizaciji Hrvatskog narodnog kazališta Split, a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Hrvatske tijekom osam festivalskih dana u službenoj će konkurenciji biti prikazano devet predstava kazališta iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Obale Bjelokosti , Slovenije i Srbije. Na otvorenju Festivala bit će, po tradiciji, svečano uručene nagrade za dramsko djelo Marin Držić [...] više »

ŠTO JE POTREBNO ZA ESKALACIJU PROBLEMA?

PET, 18.04.2014. u 00:21
POGLEDA 2627

Ratovi, siromaštvo, mržnja, gnjev, patnja, bol, tuga, zar ovo pokreće naše živote? Zar ovo pokreće ovaj nevoljni svijet? Upoznajemo ga na najgori mogući način, upoznajemo ga ne prezajući ni pred čime, ništa nam više nije sveto. Stojimo na rubu ponora, bez imalo samilosti za druge, bez imalo sućuti za one koji trebaju našu pomoć. Život nam je prazan i besmislen. Ponekad nam se čini da ćemo pasti u ralje ovog nama nepoznatog i sasvim okrutnog svijeta. Čovjek je izgubljen bez osjećaja za prave [...] više »

Nina promozione

Pravi užitak u kupatilima sa talijanskom sanitarijom.

Nicomi

Dobro koncipiranim asortimanom rješenja za implementaciju navedenih sustava, ispunjavamo aktualnu nezaobilaznu potrebu za suvremenom, ali u isto vrijeme i pristupačnom tehnologijom, osiguravajući SIGURNOST, KOMFOR I UGODAN OSJEĆAJ.Copyright 2013 brodarica.net
Brodarica.net nije odgovorna za sadržaj eksternih web stranica.
Oglašavajte kod nas O brodarici.net Kontakt Uvjeti korištenja Privatnost podataka