Čitanje nagrađenog dramskog teksta, studentska prezentacija i pjesnička smotra mladih u popratnom programu Marulićevih dana

PET, 25.04.2014. u 21:05
POGLEDA 895

U popratnom programu 24. Marulićevih dana u subotu 26. travnja u formi javnog čitanja bit će praizveden dramski tekst Valentine Galijatović „Kod Peregrinovih". Na Sceni 55 Hrvatskog narodnog kazališta Split s početkom u 12:30h drugonagrađenu dramu na natječaju Marin Držić čitat će studenti glume Umjetničke akademije u Splitu.

Drama „Kod Peregrinovih“ zbiva se u okrilju obitelji. Samodopadni suprug Peregrin nije svjestan spisateljskog talenta koji kriomice razvija njegova supruga Peregrina. Osim toga, izgleda kao da uzima zdravo za gotovo njenu fizičku ljepotu kao i utjecaj koji ona ima na druge ljude. Dolaskom nećaka Perryja i njegovog društva koje Peregrinu zasipa komplimentima i divljenjem, Peregrin biva uvučen u začudni teatar apsurda iz kojeg se neće lako izvući.

Na Sceni 55 Hrvatskog narodnog kazališta Split s početkom u 16 sati studenti druge godine glume i lutkarstva Umjetničke akademije u Osijeku pod mentorstvom docenta Hrvoja Seršića prikazat će lutkarsku etidu „Don't you want somebody to love you" koja obrađuje vječnu temu ljubavi i djelovanje Kupida, čija strelica u njhovom prikazu nikako ne uspijeva pogoditi pravi par. „Stolice: političke igre za početnike" pod mentorstvom Maje Đurinović, nastao na predmetu Pokret vodi nas kroz uvijek iste mijene na političkom nebu gdje je jedino bitno tko će poslije svih uzmicanja i guranja zauzeti stolicu.

Ulaz na sva događanja u popratnom festivalskom programu je slobodan.

U Nečujmu na otoku Šolti održat će se pjesnička smotra mladih „Ča, more, judi" koja već 16 godina u sklopu Marulićevih dana njeguje i čuva bogatstvo dalmatinske čakavice. Završnica je to natječaja za dalmatinske osnovnoškolce, na kojoj će deset najboljih mladih autora čakavske poezije čitati svoje radove. Žiri u sastavu Dunja Kalinić, Vedran Matošić i Jovica Škaro izabrat će najbolje između njih. Program započinje polaganjem vjenca na kuću u kojoj je boravio Marko Marulić, a osim poezije očekuje nas i nastup klape Luč iz osnovne škole Lučac, igrokaz i splitski plesovi učenika OŠ Grohote i nastup pobjednika dječjeg Pričigina. Zainteresirani mogu doći na Šoltu brodom Krilo koji u 10 sati kreće sa splitske obale nasuprot Željezničke stanice, a povratak u Split planiran je u 13 sati.

Davor Vuković
Odnosi s javnošću
Hrvatsko narodno kazalište Split


Comments


Brodarica NET je web sjedište koje na jednom
mjestu okuplja lokalnu grupu pouzdanih i kvalitetnih poduzetnika i pojedinaca s kojima će članovi i posjetitelji moći ostvariti interaktivnu komunikaciju.Copyright 2013 brodarica.net
Brodarica.net nije odgovorna za sadržaj eksternih web stranica.
Oglašavajte kod nas O brodarici.net Kontakt Uvjeti korištenja Privatnost podataka