FMFS srijeda: Ćakula o Gangsteru i „Velika španjolska obitelj“

ČET, 11.06.2014. u 14:20
POGLEDA 1004

Večeras u programu Festivala mediteranskog filma Split prava poslastica - u ljetnom kinu „Bačvice“ hrvatsku premijeru će imati hit „Velika španjolska obitelj“ kojeg će pod borovima open air kina predstaviti redatelj Daniel Sanchez Arevalo i glumac Quim Guiterrez. Uoči filma čija radnja se zbiva na dan finala svjetskog nogometnog prvenstva, bit će prikazan i kratki film „Ljubi bližnjega svoga“, mladog redatelja Darovana Tušeka.

Ljubitelji sedme umjetnosti u FMFS-u mogu uživati već od 18 sati, kada se u Kinoteci Zlatna vrata prikazuje glazbeni dokumentarac „Kako smo ušli u Europu: slučaj SexA“. Istovremeno u Galeriji umjetnina organizirana je ćakula s Nebojšom Slijepčevićem i Vanjom Jambrović, koji stoje iza lanjskog kino hita „Gangster te voli“. Zasigurno će biti zanimljivo čuti što se s filmom, odnosno najpoznatijim ljubavnim posrednikom iz Imotskog i njegovim klijentima događalo nakon prošlogodišnje premijere.

U 19.30 sati u Zlatnim vratima premijerno će biti prikazan kratki film Branka Ištvančića „Škverski kipar" o preminulom umjetniku Stanislavu Bavčeviću, te omnibus „Guimaraes“ koji je nastao u sklopu projekta Europska prijestolnica kulture. Posebno se izdvaja film kojeg je za ovaj projekt snimio poznati finski redatelj Aki Kaurismaki.

(FMFS)

Comments


Brodarica NET je web sjedište koje na jednom
mjestu okuplja lokalnu grupu pouzdanih i kvalitetnih poduzetnika i pojedinaca s kojima će članovi i posjetitelji moći ostvariti interaktivnu komunikaciju.Copyright 2013 brodarica.net
Brodarica.net nije odgovorna za sadržaj eksternih web stranica.
Oglašavajte kod nas O brodarici.net Kontakt Uvjeti korištenja Privatnost podataka