FMFS petak: Premijera dokumentarca „Mosor živi vječno“ i španjolskog filma godine „Život je lakši zatvorenih očiju“

PET, 13.06.2014. u 14:19
POGLEDA 1165

Pretposljednjeg dana ovogodišnjeg sedmog Festivala mediteranskog filma Split po prvi put će biti prikazan dokumentarac „Mosor živi vječno“, a na hrvatsku premijeru doživjet će najnagrađivaniji španjolski film godine „Život je lakši zatvorenih očiju“.

Petak na FMFS-u počinje već u 18 sati; u Zlatnim vratima se uz besplatan ulaz prikazuje glazbeni dokumentarac „Stariji Parazit ili tko je Marko Brecelj“, a istovremeno na „Ćakuli s gostima“ mladi autori Sonja Tarokić, Igor Šeregi, Darovan Tušek i Bruna Bajić sa zainteresiranima će podijeliti svoja iskustva o snimanju filmova u Splitu.

Ulaznica za film „Mosor živi vječno“ nema već nekoliko dana, no redatelj Leon Rizmaul će gledateljima koji su ih uspjeli kupiti svoj novi film predstaviti u 19:30 i 21 sat.

Svoje kratke filmove na FMFS-u danas predstavljaju Vlado Zrnić „Priča za laku noć“ i Sonja Tarokić „Tlo pod nogama“, a zbog čega je „Život je lakši zatvorenih očiju“ otkrit će osobno ugledni španjolski redatelj David Trueba, koji u 21:30 sati u ljetnom kinu Bačvice predstavlja ovu hvaljenu komediju za koju je dobio čak šest nacionalnih filmskih nagrada Goya.

(FMFS)Comments


Brodarica NET je web sjedište koje na jednom
mjestu okuplja lokalnu grupu pouzdanih i kvalitetnih poduzetnika i pojedinaca s kojima će članovi i posjetitelji moći ostvariti interaktivnu komunikaciju.Copyright 2013 brodarica.net
Brodarica.net nije odgovorna za sadržaj eksternih web stranica.
Oglašavajte kod nas O brodarici.net Kontakt Uvjeti korištenja Privatnost podataka