Na sedmom Festivalu mediteranskog filma Split tražila se ulaznica više

NED, 15.06.2014. u 20:52
POGLEDA 1338

Svečanom dodjelom nagrada u tri kategorije i cjelonoćnim partijem sinoć je završen sedmi Festival mediteranskog filma Split. Žiri u čijem su sastavu menadžer Transilvania Film Festivala Cristian Hordila, novinar i književnik Renato Baretić te redatelj Nebojša Slijepčević „Veliku udicu“, nagradu za najbolji dugometražni film, ravnopravno su dodijelili španjolskom filmu „Ranjena“ i egipatskom „Trg“.

Nagradu za najbolji domaći kratkometražni film „Autofokusu“ Borisa Poljaka dodijelio je žiri u sastavu redateljica Brune Bajić i Sonje Tarokić te spisateljice Olje Savičević Ivančević, dok je publika svojim glasovima iz međunarodnog kratkometražnog programa izdvojila tursko-češki film „Pismaniye“.

Direktor Festivala mediteranskog filma Split Alen Munitić je prilikom zatvaranja izrazio zadovoljstvo jer po njegovim riječima do polovice održavanja već bio premašen prošlogodišnji broj posjetitelja.

- Jako sam zadovoljan ovogodišnjim izdanjem festivala, a najviše me raduju rasprodana kina, što je nova velika potvrda od strane publike zbog koje i radimo ovaj posao. Činjenica da smo do polovice Festivala već bili premašili prošlogodišnji broj posjetitelja daje nam veliki vjetar u leđa da odmah od ponedjeljka krenemo raditi na osmom FMFS-u. Najveće hvala s moje strane odlazi ekipi festivala i skupini od 45 volontera koji su organizacijski najuspješnije do sada iznijeli festival koji je u ovom izdanju ovako vidljivo narastao - kazao je Munitić koji se zahvalio članovima žirija, filmskim gostima, partnerima, sponzorima, te HAVC-u i Gradu Splitu.

Tijekom devet dana održavanja u pet programa FMFS-a prikazano je preko 80 filmova iz 30 zemalja, među njima 14 dugometražnih hrvatskih premijera, dokumentarni pobjednik Sundancea, dva filma nominirana za prestižnog Oscara, dobitnik Zlatnoga lava u Veneciji, te dva filma ovjenčana s osam španjolskih nagrada Goya.

Splićani i njihovi gosti očito su se 'zakačili' za mediteranske filmove jer je ljetno kino Bačvice bilo sedam večeri u potpunosti rasprodano, a ništa manji interes nije bio ni za projekcijama u druga dva festivalska kina.

(FMFS)

Foto: Maja Prgomet/Studio Testudo


Comments


Brodarica NET je web sjedište koje na jednom
mjestu okuplja lokalnu grupu pouzdanih i kvalitetnih poduzetnika i pojedinaca s kojima će članovi i posjetitelji moći ostvariti interaktivnu komunikaciju.Copyright 2013 brodarica.net
Brodarica.net nije odgovorna za sadržaj eksternih web stranica.
Oglašavajte kod nas O brodarici.net Kontakt Uvjeti korištenja Privatnost podataka