Laura Vadjon i Krešimir Hass na Splitskom ljetu

SRI, 10.08.2014. u 19:58
POGLEDA 1078

U glazbenom programu 60. Splitskog ljeta u ponedjeljak 11. kolovoza splitskoj koncertnoj publici će se predstaviti violinistica Laura Vadjon i orguljaš Krešimir Hass koncertom u Katedrali sv. Duje s početkom u 21 sat. Izvest će djela J.H. Schmelzera, G.B. Viviania, J.S. Bacha i A. Corellija.


Laura Vadjon prvaje hrvatska umjetnica na baroknoj violini, umjetnička voditeljica i koncertna majstorica Hrvatskog baroknog ansambla s kojim od 1999. ostvaruje iznimne uspjehe u Hrvatskoj i inozemstvu, donoseći na pozornice brojne hrvatske (pra)izvedbe djela zaboravljenih skladatelja kao i velikana kasnog baroka. Jedna je od začetnica novih stilskih kretanja i vodeće ime na području reprodukcije glazbe starih epoha u Hrvatskoj.
Orguljaš i čembalist Krešimir Hass svoju je umjetničku djelatnost usmjerio ka glazbi visoke renesanse i baroka, redovito nastupajući na svim relevantnim glazbenim, a posebice specijaliziranim pozornicama Republike Hrvatske te u inozemstvu. Stalni je član Hrvatskog baroknog ansambla, a osobito blisku suradnju u interpretaciji rane glazbe ostvaruje s violinisticom Laurom Vadjon.


Za svoj splitski koncert izabrali su djela baroknih skladatelja i to Sonata quarta Johanna Heinricha Schmelzera, Toccata prima Giovannija Bonaventurae Vivianija, Fugu in G molu, BWV 576 i Fugu in C molu, BWV 575 Johanna Sebastiana Bacha, Sonatu u D Duru Georga Muffata, Sonata prima Antonija Bertalija, te za kraj Sonatu u F Duru Op. 5, No. 10 Arcangela Corellija.Comments


Brodarica NET je web sjedište koje na jednom
mjestu okuplja lokalnu grupu pouzdanih i kvalitetnih poduzetnika i pojedinaca s kojima će članovi i posjetitelji moći ostvariti interaktivnu komunikaciju.Copyright 2013 brodarica.net
Brodarica.net nije odgovorna za sadržaj eksternih web stranica.
Oglašavajte kod nas O brodarici.net Kontakt Uvjeti korištenja Privatnost podataka