The Skelligs

PON, 29.03.2010. u 11:10
POGLEDA 965

U Foyeru HNK Split u 19.30 sati počinje koncert akustičnog ansambla The Skelligs. Naziv koncerta je "Između tradicijskog i suvremenog", program je raznovrstan i intrigantan. Izvornu tradicijsku glazbu, Skelligs upotpunjuju klasičnom glazbom, bluesom, jazzom,…

Iako se poigravaju s raznim stilovima The Skelligs zadržavaju prepoznatljiv glazbeni izričaj kako kod obrada tako i pri izvođenja kompozicija različitih autora. Nit vodilja njihovog pristupa glazbi traganje je za savršenom ravnotežom između tradicionalnog i suvremenog, između komponiranog i improviziranog.

Od prvog javnog pojavljivanja u ožujku 2000. ansambl kontinuirano nastupa po cijeloj Hrvatskoj, a činjenica da se tijekom deset godina djelovanja postava ansambla više puta mijenjala, svaki je put donosila The Skelligsima novu svježinu, upliv novih ideja i doprinosila daljnjem razvoju grupe kao cjeline.

Grupa stalno surađuje sa svojom bivšom članicom, pjevačicom Jasenkom Markov Anterić iz Splita, a povremeno im se pridružuju i plesačice irskog solo step plesa Dora Puljan i Nikolina Jelčić iz Metkovića.

Pridružite nam se !The Skelligs
Žasmina Pankova Pokrovac - fiddle (violina), button accordion (irska harmonika dugmetara)
Milan Pištalo - akustična gitara (DADGAD)
Goran Borovčić Kurir - akustična gitara (DADGAD)
Damjan Pištalo - bodhrán (tradicionalni irski def)
Gosti večeri
Jasenka Markov Anterić - vokal
Johnny Brennan - tin whistle (irska frulica), irska flauta
Goran Brzulja - udaraljke (konge, doboš, činele)

Za sve ostale informacije posjetite stranice HNK Split

Comments


Brodarica NET je web sjedište koje na jednom
mjestu okuplja lokalnu grupu pouzdanih i kvalitetnih poduzetnika i pojedinaca s kojima će članovi i posjetitelji moći ostvariti interaktivnu komunikaciju.Copyright 2013 brodarica.net
Brodarica.net nije odgovorna za sadržaj eksternih web stranica.
Oglašavajte kod nas O brodarici.net Kontakt Uvjeti korištenja Privatnost podataka