Šure – legenda i idol jednog minulog vremena

NED, 01.05.2014. u 22:47
POGLEDA 3989

Kako započeti priču o heroju i idolu svog djetinjstva i kako te priče uopće počinju? Današnjim klincima uzor je Leo Messi, no ti instant idoli mislim da ostaju na razini marketinga, ne duboko u svijesti i uspomenama, jer ih ti isti klinci nikad neće vidjeti uživo, na dva metra, nikad neće vidjeti taj žar u očima niti bolne grimase na licu kod faula. Mislim, a s tim se puno ljudi slaže, da više nitko nikad neće igrati balun sa takvim srcem jer danas se balun, kao što znate, igra za bankovne [...] više »

Znanost o psećim osjećajima: Što se krije iza osjećaja pasa?

ČET, 24.04.2014. u 22:59
POGLEDA 1602

SMIJEH Jeste li ikad čuli kako je pas dahtao za vrijeme igre i pomislili da zvuči kao cerekanje? Možda ste bili u pravu! Istraživačica Patricia Simonet s koledža Sierra Nevada otkrila je da određeno disanje, točnije uzbuđeni izdisaji, mogu biti verzije smijeha kod psa. Njezin tim donio je parabolični mikrofon u park i s udaljenosti snimio zvukove pasa dok se igraju. Istraživači su otkrili posebnost u izdahu, koji se razlikovao od normalnog dahtanja. Kasnije su tu snimku zvukova pustili [...] više »

Damir Ivančić Pucko – simbol ponosa i hrabrosti

SRI, 16.04.2014. u 23:51
POGLEDA 8525

Osnovna poruk odaslana iz mog kvarta, iz moje Siromašne, ima puno širi kontekst od samog Damira Ivančića Pucka, koji je bio karizmatičan po mnogo čemu, ali i samo jedan od njih, momaka koji su goloruki u trapericama s zakačenim srcem na crnoj traci oko glave dali svoju mladost, dali ono najviše što čovjek može dati za cilj, za čast, za ponos i za svoju zemlju. Damir Ivančić Pucko trajni je simbol te generacije koja se nesebično suprotstavila jednoj oružanoj sili. Njihovu hrabrost danas [...] više »

Moj stari

UTO, 11.04.2014. u 23:17
POGLEDA 1783

Znao sam da život još negdje mora postojati, život u onoj svojoj punini i radosti kada si čisto sretan što si živ i što ga živiš u ovom vremenu. A htio sam vam pričati zapravo o 1978. godini i svojoj prvoj bubamari, na koju me zapravo podsjetila jedna sasvim druga lopta i to ona engleska, tipična bijela. Kada se u cijeloj Europi tih godina igralo s bubamarama, oni su tvrdoglavo igrali tim bijelima tako tipičnima za njih. Pa oni stadioni s visokim gredama što su držale drvene tribine, pa [...] više »

Koliko su krivi naši ljubimci?

PON, 31.03.2014. u 23:42
POGLEDA 1210

Svi mi jako volimo svoje ljubimce, no isto tako se često na njih ljutimo. No koliko su naši ljubimci uistinu “krivi” za to što rade, i nije li zapravo “kriva” naša percepcija njihovog ponašanja? Naši ljubimci nisu ljudska vrsta, no često (i pogotovo) kada nam se ne sviđa nešto što rade, pridodajemo im ljudske karakteristike. Najčešće kažemo da su nezahvalni. Koliko sam puta čula, pa sve sam mu dala, živi bolje nego ja, no on i dalje grize stvari po kući ili laje na vrata i slično… No [...] više »

Nina promozione

Pravi užitak u kupatilima sa talijanskom sanitarijom.

Nicomi

Dobro koncipiranim asortimanom rješenja za implementaciju navedenih sustava, ispunjavamo aktualnu nezaobilaznu potrebu za suvremenom, ali u isto vrijeme i pristupačnom tehnologijom, osiguravajući SIGURNOST, KOMFOR I UGODAN OSJEĆAJ.Copyright 2013 brodarica.net
Brodarica.net nije odgovorna za sadržaj eksternih web stranica.
Oglašavajte kod nas O brodarici.net Kontakt Uvjeti korištenja Privatnost podataka