Povijest i razvoj pikada

UTO, 06.03.2014. u 22:57
POGLEDA 2552

Razvoj pikada Pikado je jedinstven iz nekoliko razloga: oprema koju trebate za igranje je relativno jeftina, potreban je mali prostor da bi se igra mogla igrati i nije potrebna posebna odjeća. Dob, spol, visina i fizička snaga/izdržljivost nemaju nikakav poseban utjecaj na igračeve mogućnosti da dobro igra. Ovi faktori zajedno čine pikado popularnom i privlačnom igrom. Pikado je stotinjak godina star. Glasine su da se pikado na početku počeo igrati kao natjecanje između ratnika koji su [...] više »

Picigin! Za zdravlje i zabavu

PON, 02.03.2014. u 00:22
POGLEDA 1866

Bačvice - jedina pješčana plaža u Splitu, kako bi neki od milja rekli „splitska Copacabana“. Na Bačama se rade kule od pijeska, dica se valjaju po pijesku, zakopavaju jedni druge. Pogledaš u more, na prvu ruku ništa čudno. Puno dice, staraca, kupaju se, valjaju, skaču... Ali ne možeš ne primijetit grupice od 5-6 ljudi, koji stoje u krugu i dodaju se lopticon. Kad malo duže gledaš shvatiš da nije to samo obično dodavanje lopticon. Oni se bacaju u more, trče, skaču, viču, beštimaju. Dođeš do [...] više »

Yoshinkan Aikido

PON, 24.02.2014. u 22:58
POGLEDA 2032

Yoshinkan Aikido je jedan od stilova aikida kojeg je utemeljio Gozo Shioda, učenik Moriheija Ueshibe (utemeljitelja aikida). Gozo je osim aikida u mladosti vježbao judo i kendo, a u aikidu je stekao najviše zvanje, 10. Dan. Yoshinkan školu je utemeljio nešto nakon Drugog svjetskog rata. Yoshinka Aikido se često naziva 'tvrdim' stilom aikida zbog tradicionalnog pristupa vježbanju borilačkih vještina s naglaskom na fizičku i mentalnu spremnost, brzinu i borilačku efikasnost. Baš kako se Aikido [...] više »

Liga prvaka - prve utakmice osmine finala

PET, 21.02.2014. u 17:08
POGLEDA 1054

Zaljubljenici u ligu prvaka napokon su ovog utorka i srijede došli na svoje. Osmina finala ovoga tjedna donijela nam je četiri zanimljiva dvoboja. Potencijalno najuzbudljiviji dvoboj osmine finala Lige prvaka pretvorio se u kamilicu golom Danija Alvesa u 90. minuti. Barcelona se elegantno prošetala kroz stadion Etihad i pobjedom 2-0 praktično ovjerila ulaznicu za sljedeći krug natjecanja. Manchester City je do ove utakmice zabio nevjerojatnih 117 golova ove sezone, ali (ne baš čelična) [...] više »

Balote na ledu - ZOI 2014 Sochi – Curling

UTO, 12.02.2014. u 22:15
POGLEDA 2368

Curling je postao zimski olimpijski sport tek od Nagana, 1998. Iako njegove početke možemo naći već na slikama Pietera Brueghela, iz 1565. U programu olimpijskih igara curling se pojavio kao probni sport 1924. Naziv igre nastao je prema zvuku bačenog stonera – the roaring game. Brojne su teorije i priče o tome kako je curling nastao. Pravila curlinga su takva da dvije četveročlane momčadi nastoje uz pomoć četki ili metli smjestiti po osam stonera što bliže središtu kuće označene [...] više »

Nina promozione

Pravi užitak u kupatilima sa talijanskom sanitarijom.

Nicomi

Dobro koncipiranim asortimanom rješenja za implementaciju navedenih sustava, ispunjavamo aktualnu nezaobilaznu potrebu za suvremenom, ali u isto vrijeme i pristupačnom tehnologijom, osiguravajući SIGURNOST, KOMFOR I UGODAN OSJEĆAJ.Copyright 2013 brodarica.net
Brodarica.net nije odgovorna za sadržaj eksternih web stranica.
Oglašavajte kod nas O brodarici.net Kontakt Uvjeti korištenja Privatnost podataka