Weimarski ptičar

NED, 17.11.2013. u 18:47
POGLEDA 4930

FCI klasifikacija: Group 7 Continental Pointing Dogs. Section 1.1 Continental Pointing, Type "Braque" with working trial. Matična zemlja: Njemačka Podrijetlo: Točno podrijetlo se ne zna i o njemu postoje brojne teorije. Ono što se zna da su u početku križani s krvosljednicima ( što potvrđuju i stari crteži), a kasnije je u uzgoj uvedena krv ptičara i setera, a od 1890. godine vodi se uzgoj u „čistoj krvi“. Neupitno je najstariji njemački ptičar. U ranom 19. [...] više »

Pudl (eng. Poodle)

SRI, 09.11.2013. u 12:14
POGLEDA 8892

Podrijetlo i povijest: Pudl svoje porijeklo vuče iz drevne porodice pasa za vodu. Kao mjesto nastanka ove pamine u doba srednjeg vijeka navodi se jug Europe, a od tog perioda pasmina se proširila diljem cijele Europe. Standardni srednji pudl koristio se kao retriver, ali i kao cirkuski pas, pa su širenju pasmine pomogle i cirkuske grupe. Manje vrste pudli razvile su se iz srednjeg pudla, uzgojem i miješanjem sa drugim toy pasminama. Smatra se da su ili Njemačka ili Rusija stvarne [...] više »

Beagle

SRI, 30.10.2013. u 23:16
POGLEDA 5303

Jedna je to od najstarijih pasmina pasa, koje se rabe u lovu. U Engleskoj beaglei love zečeve već više od 600 godina. U današnjem obliku vjerojatno su nastali u vrijeme kraljice Elizabete I. križanjem nekoliko pasmina goniča i daljnjom selekcijom. U kontinentalnoj Europi je svrstan u goniče, iako se negdje i tu koristi za rad u čoporu. Beagle je malen, kompaktan pas, koji svojom mišičavošću daje dojam koncentrirane snage, a pritom ne izgleda grubo. Visina u hrptu mu je u rasponu od 33 do [...] više »

Održavanje higijene pasa

PET, 18.10.2013. u 08:51
POGLEDA 1638

Nekoliko preporuka za održavanje higijene psa - Češljanje i četkanje: uklanjanje mrtve dlake, prljavštine i parazita, poticanje cirkulacije kože, estetski razlozi, raspetljavanje dlake - Šišanje i timarenje pasa koji se ne linjaju. Šišaju se npr. pudli, a trimaju šnauceri, erdel terijeri, zapadno škotski bijeli terijeri, trimanje je lomljenje dlake preko oštrog nožića - Kupanje samo u psećim šamponima i to svaka 3 mjeseca, ne češće. Prečestim kupanjem uklanja se zaštitni sloj (loj), [...] više »

Moj pas nema gliste!

UTO, 12.10.2013. u 22:05
POGLEDA 2076

Pas se može infestirati s više vrsta trakavice. Spomenut ćemo dvije: - Dipylidium caninum -trakavica koju prenosi buha i s kojom se najčešće srećemo u gradskoj sredini te - Echinococcus granulosus - trakavica koja uzrokuje oboljenje u čovjeka. Zato se svake godine prigodom cijepljenja pasa protiv bjesnoće psima aplicira i sredstvo protiv ovih nametnika obično u obliku tableta . Do infestacija pasa Echinococcusom dolazi uglavnom na onim područjima gdje se psi hrane sirovim [...] više »

Nina promozione

Pravi užitak u kupatilima sa talijanskom sanitarijom.

Nicomi

Dobro koncipiranim asortimanom rješenja za implementaciju navedenih sustava, ispunjavamo aktualnu nezaobilaznu potrebu za suvremenom, ali u isto vrijeme i pristupačnom tehnologijom, osiguravajući SIGURNOST, KOMFOR I UGODAN OSJEĆAJ.Copyright 2013 brodarica.net
Brodarica.net nije odgovorna za sadržaj eksternih web stranica.
Oglašavajte kod nas O brodarici.net Kontakt Uvjeti korištenja Privatnost podataka