Slika uspomene

ČET, 29.05.2014. u 22:53
POGLEDA 3156

Neka te slika jednostavno opere; prvo te prođu trnci, pa je makneš, zastane ti dah; onda je bojažljivo otvoriš ponovo i emocije poput plime preplave ti dušu. Sve se u sekundi vrati - sve slike, djetinjstvo, i nije ti jasno da je prošlo toliko vremena. Kao da je netko drugi bio na tvom mjestu a ti sada imaš njegove uspomene. Moj prvi „Bili“ bio je taj, te veličine i na leđima je nosio broj 11 - broj mog idola, mog heroja, mog Šure.

A dobio sam ga za rođendan i sjećam se tog dana i te sreće, te malene lutkice koja je jednom dječaku značila više nego će išta mom djetetu značiti ikad svi Playstationi. Moran je sad polako otvorit, moran pazit da me dica ne vide, nije lipo da starog tako gane slika jedne lutke. A ko će dici objasnit da san se ja sad sitija svog starog, njegovih džepova od kaputa uvik punih onih starih karamela od lješnjaka, da san se sitija mirisa trave Starog placa.

Ko će dici objasnit koliko je bilo lipo uzest ga za ruku i slušat kako objašnjava taktiku, pozicije i filozofiju baluna; ko će ikad više vratit ono vrime, one boje i onu slavu. Cili ti se život nekad svede u neku sliku, sve uspomene koje ti nešto znače. U jedan sekund, kad bi slaga svoj život na neku policu, stavija bi Bilog na prvo i najlipše misto.

 photo naprid-bili-lutka-slika-27460160_zpsb224f3ee.jpg
Nikad više boli... Puno boli, ka šta boli spoznaja da nekom nikad više nećeš stisnuti ruku. Ma opet, ta me čupava lutkica u tim puminim kopačkama ispunila kao da se ništa prominilo nije i kao da me pita: „Di si mi ti mali, sjećaš me se nakon svih tih godina, sjećaš se još tog lipog vrimena kad smo imali dušu i mi lutke i vi ljudi?“ Jesan, Bili moj, dok buden disa sjećat ću se vas dvojice, a suze ću ostavit za kasnije - suze nekad pomognu kad nitko ne gleda.

Autor teksta: Ivo Anić

Opaska urednika. Moja prva lutka je bila broj 2 (Vilson Đoni). Baba Tonka mi je kupila na što san jon neizmjerno zahvalan, a u prvom trenutku i malo razočaran jer nije izabrala "napadača"

 photo prodaje-se-popunjeni-album-hajduka-slika-23907018_zps24ed0f85.jpg

Comments


Brodarica NET je web sjedište koje na jednom
mjestu okuplja lokalnu grupu pouzdanih i kvalitetnih poduzetnika i pojedinaca s kojima će članovi i posjetitelji moći ostvariti interaktivnu komunikaciju.Copyright 2013 brodarica.net
Brodarica.net nije odgovorna za sadržaj eksternih web stranica.
Oglašavajte kod nas O brodarici.net Kontakt Uvjeti korištenja Privatnost podataka