O CIVILNOM DRUŠTVU

ČET, 20.03.2014. u 00:08
POGLEDA 1357

Autor DIJANA ŠABIĆ U Hrvatskoj je registrirano ukupno 27.260 udruga, 86 zaklada te oko 250 privatnih ustanova. Svi oni zajedno čine civilno društvo Hrvatske. Uspoređeno s brojem stanovnika u državi, dolazimo do podatka od oko 63 organizacija na 10.000 stanovnika. Većina njih (50,4%) registrirana je u četiri najveća hrvatska grada. U nekim županijama taj broj varira od 8,3 na 10.000 stanovnika (primjerice u Dubrovačko-neretvanskoj) do 4,9 (Vukovarsko-srijemska županija). Prema UNDP-evom [...] više »

Stereotipi o Bračanima: Škrti Bračani

UTO, 18.03.2014. u 22:58
POGLEDA 3144

Šta radi Bračanin kad dođe u Split?! Isto šta i kad je doma. Škrtari. Pisati članak o stereotipima vezanim za Bračane činilo se prilično jednostavno. Imajući u vidu da sam i sama s Brača pa time i prilično upoznata s temom, pomislila sam kako neću imati mnogo problema sastavljajući ovaj rad. No, pokazalo se drugačije. Naime, nema rada koji sustavno piše o stereotipima vezanim uz otočane, a još manje onih koji pišu o „škrtim“ Bračanima. Jedino što se o tome dalo pronaći jesu brojni forumi [...] više »

Vitamin B12

NED, 16.03.2014. u 22:29
POGLEDA 1205

Vitamin B12 (cijanokobalamin) je vitamin B skupine topiv u vodi. Sve životinje i ljudi trebaju ovaj vitamin dok biljke nemaju potrebe za njegovim djelovanjem. Paradoks vezan uz vitamin B12 je da bakterije probavnog trakta proizvode više ovog vitamina nego što nam treba, međutim nije nam dostupan jer ga ne možemo apsorbirati iz debelog crijeva. Dosta vitamina B12 može se naći u fekalijama, često se i zagađenost pojedinih jezera, rijeka, mora mjeri provjeravanjem količine vitamina B12 u istim. [...] više »

Novi specijalizirani portal za mobitele

SUB, 15.03.2014. u 23:38
POGLEDA 1150

Mladi komercijalist Ivan Kušurin u utorak je pokrenuo specijalizirani oglasnik na kojem će se moći oglašavati samo mobiteli i oprema za njih. To će omogućiti svima koji žele prodati ili kupiti mobilne uređaje jednostavniji pristup oglasima i neće se morati pretraživati mnoštvo stranica samo da bi se došlo do željenog oglasa. Osim samog oglašavanja, na stranici Mojmobitel.hr moći će se slati i besplatne poruke, a u planu je i nadogradnja oglasnika kako bi sadržavao aukcije mobitela, forume i [...] više »

Premijera opere Mefistofele u HNK Split

PET, 14.03.2014. u 23:40
POGLEDA 912

Splitsko Hrvatsko narodno kazalište će u subotu 15. ožujka premijerno izvesti operu Arriga Boita Mefistofele kao jedino operno kazalište u svijetu koje će u ovoj godini postaviti novu produkciju tog rijetko izvođenog dragulja operne literature. Solisti, orkestar i zbor splitske Opere nastupit će pod ravnanjem maestra Nikše Bareze, redatelj je jedan od najvećih opernih redatelja današnjice Michał Znaniecki. Naslovnu ulogu tumači nacionalni operni prvak bas Ivica Čikeš, Faust je tenor Paolo [...] više »

mojtv.hr - kompletan tv program
Nina promozione

Pravi užitak u kupatilima sa talijanskom sanitarijom.

Nicomi

Dobro koncipiranim asortimanom rješenja za implementaciju navedenih sustava, ispunjavamo aktualnu nezaobilaznu potrebu za suvremenom, ali u isto vrijeme i pristupačnom tehnologijom, osiguravajući SIGURNOST, KOMFOR I UGODAN OSJEĆAJ.Copyright 2013 brodarica.net
Brodarica.net nije odgovorna za sadržaj eksternih web stranica.
Oglašavajte kod nas O brodarici.net Kontakt Uvjeti korištenja Privatnost podataka