ŠTO JE ZAJEDNIČKO VELIKIM RUSKIM KNJIŽEVNICIMA I RUSKIM BAJKAMA?

ČET, 13.03.2014. u 23:10
POGLEDA 6974

Uzbudljive su avanture kako glavnih, tako i sporednih likova koji žive u dalekim carstvima preko sedam mora i gora. I dok se jedni bore za ljubav princeza, drugi savladavaju neobične prepreke da bi ispunili carevu volju, a treći pobjeđuju zlo i nadprirodna bića i brane svoj dom od raznih nepogoda. Sve su to neke od tema ruskih bajki, ali i književnih djela ruske književnosti. Ruske bajke svoje podrijetlo vuku iz daleke slavenske povijesti. Među bajkama svijeta, ruske bajke zauzimaju posebno [...] više »

Što žene rade dok muškarci gledaju utakmicu?

PON, 11.03.2014. u 22:17
POGLEDA 1702

Penal! Ofsajd! Dodaj! Goooooool!!!! Dopiru li slični urlici često i iz vaše kuće? Iako se radi o pojmovniku vezanom za gledanje utakmice najpopularnijeg sporta na svijetu, ženski dio populacije često ne dijeli entuzijazam kad se radi o nogometu. Dok jači spol uživa u navali testesterona, trčanju za loptom i davanjem golova, pritom urlajući kao da im život (čitaj „tiket“) ovisi o tome, ljepša polovica negdje u kutu vrti očima i čeka da se ta agonija što prije završi. Nerijetko se dogodi da [...] više »

HNK u Zagrebu - Tjedni program (od 11. do 17. ožujka 2014.)

PET, 10.03.2014. u 22:46
POGLEDA 1129

TJEDNI PROGRAM OD 11. DO 17. OŽUJKA 2014. _______________________________________________________________________________________ 11. III. UTORAK U SKLOPU MJESECA FRANKOFONIJE u 19,30 sati Jean Giraudoux LUĐAKINJA IZ CHAILLOTA Redatelj Krešimir Dolenčić Glume: Lana Barić, Ivana Boban, Ana Begić, Barabara Vicković, Iva Mihalić, Siniša Popović, Žarko Potočnjak, Zijad [...] više »

FOLNA KISELINA

SRI, 09.03.2014. u 22:14
POGLEDA 2431

NAŠ NAJVAŽNIJI NEDOSTATAK Od svih vitamina koji se mogu kupiti u trgovinama zdravom hranom ograničena je količina samo jednog među njima - i to onog koji bi sam mogao spriječiti deset posto smrtnih slučajeva od srčanih udara i 75 posto čestih, teških prirođenih mana. Ukratko, folna kiselina je vitamin koji nam je potreban više od bilo kojeg drugog vitamina. PRIROĐENE MANE Uzimanjem mnogo veće dnevne doze folne kiseline mogla bi se spriječiti pojava neobično ozbiljne, vrlo [...] više »

Međunarodni dan žena

NED, 08.03.2014. u 17:44
POGLEDA 1704

„Ja sam žena i uživam u tome.“ Marilyn Monroe 8. ožujka se od davnina slavi kao Dan žena. Mnoge od nas se pitaju zar samo danas? Zašto ne baš svaki dan? Zar je tako teško priznati da samo pametne, sposobne, educirane, lukave, visoko obrazovane, načitane, da pokrećemo svijet? Žene su se potkraj 19. i početkom 20. stoljeća morale na ulici izboriti za svoja prava, za poboljšanje životnih uvjeta i ukidanje diskriminacije, a na to nas već 105. put podsjeća Međunarodni dan žena. Protesti [...] više »

mojtv.hr - kompletan tv program
Nina promozione

Pravi užitak u kupatilima sa talijanskom sanitarijom.

Nicomi

Dobro koncipiranim asortimanom rješenja za implementaciju navedenih sustava, ispunjavamo aktualnu nezaobilaznu potrebu za suvremenom, ali u isto vrijeme i pristupačnom tehnologijom, osiguravajući SIGURNOST, KOMFOR I UGODAN OSJEĆAJ.Copyright 2013 brodarica.net
Brodarica.net nije odgovorna za sadržaj eksternih web stranica.
Oglašavajte kod nas O brodarici.net Kontakt Uvjeti korištenja Privatnost podataka