Volja izbora

SRI, 26.02.2014. u 22:09
POGLEDA 1706

Svi su upoznati sa Ezopovom basnom o cvrčku i mravu koja nam može poslužiti kao primjer stanja u državi te stanja u međuljudskim odnosima. Nikada Vam nije palo na pamet da je možda baš cvrčak koji je prikazan kao negativac imao dobre razloge da postane neradnik te da je ruganje mravu bio uobičajen dio njegovog dana. Možda se cvrčak nalazio u istoj situaciji kao i mrav, pa je s vremenom jednostavno odlučio uživati u vremenu i dugom izlaganju pod suncem. Smatrao je da je život prekratak da bi [...] više »

Dr. Mohammed Al Madfaei - intervju

UTO, 25.02.2014. u 22:45
POGLEDA 1545

Dr. Mohammed Al Madfaei izvršni je direktor Agencije za zaštitu okoliša Abu Dhabija. Agenciji se prodružio 2002. godine. Završio je osnovne studije na Odsjeku za okolišnu znanost Sveučilišta St. Thomas u Minnesoti.Doktorat je pisao na tema privatizacije voda u Ujedinjenim Emiratima. U nastavku donosimo intervju s ovim stručnjakom. 1. Prošle godine EAD je dobila još jedno regionalno priznanje za programe svijesti o zaštiti okoliša. Mislite li da je jedna od najvažnijih stvari kad je u [...] više »

MALI VODIČ KROZ SVEMIR - KOMETI, METEORI I ASTEROIDI

NED, 23.02.2014. u 20:32
POGLEDA 4688

Komadi stijena i kovina, gromade leda i oblaci prašine plutaju Sunčevim sustavom uzduž i poprijeko. Znanstvenici ih klasificiraju kao komete, meteore i asteroide. Kameni asteroidi ponekad udare planete ili njihove satelite i iskopaju velike kratere. KOMETI Kometi (repatice) su gromade sastavljene od leda i stijenja, zaostale još od rođenja Sunčeva sustava. Astronomi vjeruju kako je njihov dom Oortov oblak, koji je ime dobio po nizozemskom astronomu Jonu Oortu (1900. - 1992.). On se, [...] više »

Izložba fotografija Shai Ginott

NED, 23.02.2014. u 01:02
POGLEDA 1316

U Galeriji Fotokluba Split, Marmontova 5, u nedjelju 23. veljače u 12h, otvara se izložba fotografija slavne izraelske fotografkinje s internacionalnom karijerom Shai Ginott pod nazivom Od početka (From The Beginning). Izložbu u suradnji s Fotoklubom Split organiziraju Veleposlanstvo Države Izrael u Republici Hrvatskoj i Židovska općina Split. Izložbu će otvoriti Veleposlanik Izraela u Republici Hrvatskoj gdin. Yosef Amrani. Izložba će biti otvorena do 13. ožujka 2014. Susret s [...] više »

Divlja djeca

ČET, 20.02.2014. u 23:24
POGLEDA 1907

Indijski vladar Akabar (1542.-1602.) naredio je da se skupina djece odgoji bez jezika radi vjerovanja da će kasnije progovoriti hebrejski, jezik Boga. Djecu su odgojile gluhonijeme osobe te nisu nikad naučili govorni jezik, već su komunicirali isključivo gestama. Ovaj nas primjer, a i brojni slični, upućuje na zaključke do kojih je, u sedamnaestom stoljeću, došao i filozof John Locke nazivajući pritom ljudski um „tabula rasa“. Ljudi postaju ono što ih se nauči, odnosno kako ih se odgoji. [...] više »

mojtv.hr - kompletan tv program
Nina promozione

Pravi užitak u kupatilima sa talijanskom sanitarijom.

Nicomi

Dobro koncipiranim asortimanom rješenja za implementaciju navedenih sustava, ispunjavamo aktualnu nezaobilaznu potrebu za suvremenom, ali u isto vrijeme i pristupačnom tehnologijom, osiguravajući SIGURNOST, KOMFOR I UGODAN OSJEĆAJ.Copyright 2013 brodarica.net
Brodarica.net nije odgovorna za sadržaj eksternih web stranica.
Oglašavajte kod nas O brodarici.net Kontakt Uvjeti korištenja Privatnost podataka