MALI VODIČ KROZ SVEMIR - PULSARI

PON, 17.02.2014. u 22:06
POGLEDA 1952

U ljeto 1967. godine studentica na sveučilištu Cambridge i asistentica poznatog britanskog radio-astronoma Anthonyja Hewisha, Jocelyn Bell, primijetila je neobičan radio izvor koji se ponavljao u točno određenim intervalima od 1,33 sekunde zračeći radio impulse na valnoj duljini od 3,7 metara. Zbog toga što je objekt emitirao pravilne otkucaje, nalik otkucajima srca, došlo se do zaključka kako te signale odašilju inteligentna bića negdje iz svemira. Uzbuđenje unutar znanstvene zajednice bilo [...] više »

Vitamin B1 (tiamin ili aneurin)

NED, 16.02.2014. u 10:04
POGLEDA 2417

Kada su nutricionistički pioniri tijekom dvadesetih i tridesetih godina 20. stoljeća otkrivali vezu između različitih vidova zdravlja i nekih kemijskih tvari u namirnicama, često su se u svojim istraživanjima morali vraćati mnogo unatrag . Po otkriću navodnog prehrambenog ključa za neki važni tjelesni proces vratili su se istoj namirnici i u njoj te potom pronašli posve drukčiju tvar, uključenu u isti ili sličan proces. Na kraju su shvatili da rade sa skupinom srodnih hranjivih tvari, onih [...] više »

Pet nezaboravnih filmskih haljina

PET, 14.02.2014. u 23:54
POGLEDA 2742

Nije jednostavno iz bogate povijesti svijeta filma odabrati samo pet haljina koje su nam se zauvijek urezale u pamćenje, no čak i ako niste gledali ove filmove, odjevne kombinacije njihovih protagonista zasigurno su vam poznate. Moda i film oduvijek su bili u uzajamno komplementarnom odnosu, a glumice koje su nosile vrhunska ostvarenja modne industrije postajale su ikone stila doslovce preko noći. Donosimo priču o pet haljina koje su ostavile neizbrisiv trag u povijesti filmske i modne [...] više »

Ususret Valentinovu – kako slavimo Dan zaljubljenih?

ČET, 13.02.2014. u 13:38
POGLEDA 1701

14. veljače se slavi Dan zaljubljenih, odnosno Valentinovo. U cijelom svijetu ljudi slave Dan zaljubljenih sa svojim partnerima, izjavljuju ljubav prijateljima i obitelji. Nerijetko se kupuju i pokloni a cvijeće se smatra gotovo obavezom. Iako znamo da se blagdan Valentinova slavi od davnina, pomalo iznenađuje činjenica da se on obilježava još od razdoblja Rimskog Carstva. Legenda kaže kako je rimski car Klaudije I. svojim vojnicima zabranio ženidbu i zaruke kako bi im na taj način udaljio [...] više »

MALI VODIČ KROZ SVEMIR

UTO, 12.02.2014. u 08:32
POGLEDA 1495

UVODNIK Smatra se da je svemir nastao prije 13 milijardi godina u golemoj eksploziji, takozvanom Velikom prasku (Big Bang). Otprilike 300000 godina poslije toga počele su se stvarati grudice materije, a poslije 9,2 milijarde godina i prvi poznati nam oblici života. Promjer je svemira oko 26 milijardi svjetlosnih godina. Svjetlosna je godina udaljenost što je svjetlost prevali za godinu dana. Teško je pojmiti toliku vrijednost, ako znamo da se ništa u poznatom svemiru ne kreće brže od [...] više »

mojtv.hr - kompletan tv program
Nina promozione

Pravi užitak u kupatilima sa talijanskom sanitarijom.

Nicomi

Dobro koncipiranim asortimanom rješenja za implementaciju navedenih sustava, ispunjavamo aktualnu nezaobilaznu potrebu za suvremenom, ali u isto vrijeme i pristupačnom tehnologijom, osiguravajući SIGURNOST, KOMFOR I UGODAN OSJEĆAJ.Copyright 2013 brodarica.net
Brodarica.net nije odgovorna za sadržaj eksternih web stranica.
Oglašavajte kod nas O brodarici.net Kontakt Uvjeti korištenja Privatnost podataka