KAROTENOIDI – BORCI PROTIV RAKA, ANTIOKSIDANSI

UTO, 09.02.2014. u 23:07
POGLEDA 1113

Shvatite li priču o karotenoidima, bit ćete na putu potpunog razumijevanja kako hranjive tvari održavaju i poboljšavaju naše zdravlje. U prirodi postoji oko šest stotina tih biljnih pigmenata, ali većina poznaje samo jedan – BETA KAROTEN. Desetljećima je ovaj karotenoid bio miljenik svih zajednica koje se bave prehranom, ali rezultati istraživanja su pokazali suprotna djelovanja. Ključ za rješenje ove zagonetke je ležao u sintetičkom beta – karotenu. Naime, umjetna inačica ima dvije [...] više »

Kinoteka Zlatna vrata – program za veljaču 2014.

UTO, 09.02.2014. u 01:48
POGLEDA 1256

Tijekom veljače u Kinoteci Zlatna vrata možete pogledati projekciju paragvajskog filma 7 kutija (7 cajas, 2012.) u kojem mladi dostavljač Victor mora dostaviti sedam kutija sumnjiva sadržaja, što će se pokazati teškim zadatkom koji će ga uvući u niz problema i opasnih situacija. Film su režirali Juan Carlos Maneglia i Tana Schémbori. Izdvajamo i premijeru danskog trilera Žena u kavezu (Kvinden i buret, 2013.) redatelja Mikkela Nørgaarda snimljenog prema istoimenom romanu čiji je [...] više »

Budućnost splitskog govora

PET, 05.02.2014. u 00:10
POGLEDA 1452

U svijetu svaka dva tjedna izumre jedan jezik i nekoliko dijalekata. Do kraja 21.st. izumrijet će 90% jezika koji su se krajem 20.st. još uvijek aktivno govorili. Najugroženiji su oni jezici i dijalekti koji broje manje od 1000 govornika. Međutim, ovo je sasvim prirodan proces. Jezici, a onda i dijalekti, ponašaju se kao organizmi – oni se rađaju, razvijaju, prilagođavaju, umiru. Takav proces sasvim je uobičajen, međutim, često i nesvjestan jer se odvija tijekom nekoliko generacija pa [...] više »

VITAMIN A – BORAC PROTIV INFEKCIJA, ZAŠTITNIK KOŽE

NED, 02.02.2014. u 22:29
POGLEDA 1406

Vitamin A je ime infekcijskog vitamina zaradio mnogo prije negoli mu je je taj naslov oduzeo vitamin C. Njegova je uloga pojačavanje imunološkog sustava, što se uglavnom zbiva u sluznici crijeva i želuca. Razina RETINOLA – kako se znanstveno naziva vitamin A u krvi, jedan je od glavnih čimbenika zbog kojeg djeca u industrijskim zemljama ne umiru od naizgled dobroćudnih virusnih infekcija poput ospica, posve suprotno od onog što se događa djeci u nerazvijenim zemljama. Pravilna opskrba [...] više »

NOĆ MUZEJA

PET, 31.01.2014. u 23:28
POGLEDA 1427

Već desetu godinu, kako u Hrvatskoj tako i u našem gradu održava se manifestacija NOĆ MUZEJA. Ova hvalevrijedna akcija je započela 2005. godine, kao gradski projekt sa šest zagrebačkih modela gdje je publici predstavljen sadržaj muzeja po uzoru svjetskih metropola. Od 2006 godine, svi hrvatski gradovi su se priključili ovoj akciji, te „Noć muzeja „ postaje nacionalni kulturni događaj. Noć muzeja, podrazumijeva otvoreniji pristup muzejskoj publici, i svima ostalima koji su zainteresirani za [...] više »

mojtv.hr - kompletan tv program
Nina promozione

Pravi užitak u kupatilima sa talijanskom sanitarijom.

Nicomi

Dobro koncipiranim asortimanom rješenja za implementaciju navedenih sustava, ispunjavamo aktualnu nezaobilaznu potrebu za suvremenom, ali u isto vrijeme i pristupačnom tehnologijom, osiguravajući SIGURNOST, KOMFOR I UGODAN OSJEĆAJ.Copyright 2013 brodarica.net
Brodarica.net nije odgovorna za sadržaj eksternih web stranica.
Oglašavajte kod nas O brodarici.net Kontakt Uvjeti korištenja Privatnost podataka