PORT.hr te vodi na Dinner In The Sky Hrvatska u Splitu!

SUB, 11.08.2014. u 23:25
POGLEDA 3579

Voliš kuhati i ne bojiš se visine? Imamo odličnu vijest za tebe! Odgovori nam na pitanje tko je glavni kuhar na "Dinner in the Sky Split" i osmisli svoj "najbolji na svijetu" doručak, fotkaj ga i zajedno s receptom (i odgovorom na pitanje) zalijepi na naš Facebook wall . Naš stručni žiri će 15.08.2014. objaviti ime pobjednika. Pobjednik ima priliku poslužiti svoj doručak gostima na 50 metara visine, a može povesti dvije osobu kao pratnju. Daj mašti na volju i sudjeluj u najzabavnijem [...] više »

Ugljikohidrati

PET, 08.08.2014. u 17:58
POGLEDA 2064

Ugljikohidrati su organske molekule građene od ugljika, kisika i vodika, a služe kao osnovni izvor energije u našem organizmu, a dijele se na dvije velike skupine: jednostavni i složeni ugljikohidrati. Jednostavni ugljikohidrati uključuju monosaharide i disaharide, kao što su glukoza (monosaharid – krvni šećer, grožnani šećer,), fruktoza (monosaharid – voćni šećer), saharoza (disaharid – konzumni šećer) i laktoza (disahardi – mliječni šećer). Glukoza je glavni predstavnik jednostavnih [...] više »

Bjelančevine (proteini)

ČET, 05.08.2014. u 17:05
POGLEDA 2564

Bjelančevine su tvari koje najbolje označavaju sve oblike živih organizama. Osnovni su građevni elementi svakoga, pa i najsitnijega djelića našega tijela, ulaze u sastav protoplazme svake žive stanice (nositelja svih životnih funkcija) i uključene su u važne biokemijske procese u stanicama. Izgradnju i obnovu organizma ne mogu vršiti niti ugljikohidrati niti masti, nego samo bjelančevine koje je neophodno svakodnevno unositi prehranom. Najvažnije uloge koje imaju u organizmu su: • [...] više »

Aminokiseline

SUB, 03.08.2014. u 19:51
POGLEDA 2920

Aminokiseline su osnovni blokovi od kojih se sastoje proteini. Naša potreba za proteinima u stvari je potreba za aminokiselinama. One sadrže dušik, po zastupljenosti četvrti elemenat u tijelu. Sve aminokiseline u našem organizmu su iz skupine alfa, što znači da imaju dušik na prvom (alfa) ugljikovom atomu u molekuli. Dušikov atom ima na sebe prikvačen vodikov atom čime tvori amino grupu. Odatle termin "amino" u nazivu. Uz nju, aminokiseline sadrže i karboksilnu grupu, poput [...] više »

Meditacija i zdravlje (4.dio)

NED, 27.07.2014. u 17:52
POGLEDA 1497

Meditacija, starenje, depresija i autizam Različite vrste meditacije mogu utjecati na psihičko i fizičko zdravlje ljudi pokrivajući širok spektar različitih bolesti i bolesnih stanja, što uključuje pomoć pri liječenju i prevenciji srčanih bolesti, visokog krvnog tlaka, raka, autoimunih bolesti, te olakšanje psihološkog tereta uzrokovanog depresijom, opsesivnim razmišljanjem i anksioznošću. No naročito su interesantne neke manje konvencionalne primjene meditacije i njeni učinci na [...] više »

mojtv.hr - kompletan tv program
Nina promozione

Pravi užitak u kupatilima sa talijanskom sanitarijom.

Nicomi

Dobro koncipiranim asortimanom rješenja za implementaciju navedenih sustava, ispunjavamo aktualnu nezaobilaznu potrebu za suvremenom, ali u isto vrijeme i pristupačnom tehnologijom, osiguravajući SIGURNOST, KOMFOR I UGODAN OSJEĆAJ.Copyright 2013 brodarica.net
Brodarica.net nije odgovorna za sadržaj eksternih web stranica.
Oglašavajte kod nas O brodarici.net Kontakt Uvjeti korištenja Privatnost podataka