85. godišnjica rođenja Audrey Hepburn

SUB, 04.05.2014. u 22:15
POGLEDA 2197

Audrey Hepburn (Bruxelles, Belgija, 4. svibnja 1929. – Tolochenaz kod Lausanne, Švicarska, 20. siječnja 1993.), filmska i kazališna glumica nagrađena Oscarom, manekenka i humanitarka. Rođena je kao Audrey Kathleen Ruston u Bruxellesu i bila je jedino dijete Josepha Victora Anthonya Rustona, irskog bankara, i barunice Elle van Heemstra, pripadnice nizozemske aristokracije čiji su preci bili francuski i engleski kraljevi, a otac bivši guverner Francuske Gvajane. Audreyin je otac tek kasnije [...] više »

Hrana bogata ugljikohidratima i utjecaj na zdravlje (3.dio)

SRI, 02.05.2014. u 21:27
POGLEDA 1528

Nakon što smo u prvom dijelu govorili općenito o zdravstvenim opasnostima koje nam prijete od šećera, odnosno ugljikohidrata u žitaricama koji se u našem probavnom sustavu rastvaraju na jednostavnije šećere, a u drugom dijelu o utjecaju na zdravlje proteina glutena kojeg u većim količinama ima u žitaricama, u trećem dijelu ćemo se pozabaviti vezom između šećera i nastanka i razvoja raka - te gadne zdravstvene babaroge. Da bi se ozbiljnije pozabavili ovom temom, malo ćemo skočiti u [...] više »

Problem raspodjele bogatstva u svijetu

UTO, 29.04.2014. u 19:45
POGLEDA 2691

Biti slobodan kao ptica, udisati zrak punim plućima, letjeti bezbrižno kroz prenapučene gomile nepoznatih lica bez imena i oblika. Jednostavno živjeti bez briga i problema u ovom nestvarnom svijetu jave i sna. Kako idilično. E da nije činjenica da živimo u robovlasničkom društvu gdje bogati uživaju u trpezi a siromašni samo kupe mrvice bačene sa stola. Svi smo čuli za onu prispodobu o bogatašu i Lazaru (Lk 16, 19-30). U prispodobi, Lazar je umro i njega su anđeli odnijeli u naručje [...] više »

Gala večer splitskog Baleta u povodu Svjetskog dana plesa

PON, 28.04.2014. u 19:44
POGLEDA 1377

Baletnu gala večer pod umjetničkim vodstvom Dinka Bogdanića izvest će Balet Hrvatskog narodnog kazališta Split u povodu Svjetskog dana plesa 29. travnja s početkom u 20 sati na sceni splitskog teatra. Solisti i ansambl splitskog Baleta izvest će niz brojeva klasičnog, neoklasičnog i modernog plesnog repertoara. Prije izvedbe glumica Anastasija Jankovska pročitat će poruke koje se tradicionalno čitaju toga dana. Na programu prigodne splitske baletne gala večeri je „pas de action" iz [...] više »

U KORAK S KOLICIMA

SUB, 26.04.2014. u 11:19
POGLEDA 1391

U subotu 26. 4. 2014. u organizaciji Udruge za pomoć u prijevozu invalidnim i nemoćnim osobama PINO na splitskoj Rivi održava se manifestacija „U korak s kolicima“. Udruga PINO slavi svoju desetu obljetnicu rada i koristi ovu proslavu da predstavi svoj rad te da skrene pažnju javnosti i informira je o teškoćama i problemima življenja s invaliditetom. Manifestacija je zamišljena kao niz aktivnosti od kojih svaka ima poseban cilj i poruku, a koje će se održavati kroz cijeli dan, od 10.30 do [...] više »

mojtv.hr - kompletan tv program
Nina promozione

Pravi užitak u kupatilima sa talijanskom sanitarijom.

Nicomi

Dobro koncipiranim asortimanom rješenja za implementaciju navedenih sustava, ispunjavamo aktualnu nezaobilaznu potrebu za suvremenom, ali u isto vrijeme i pristupačnom tehnologijom, osiguravajući SIGURNOST, KOMFOR I UGODAN OSJEĆAJ.Copyright 2013 brodarica.net
Brodarica.net nije odgovorna za sadržaj eksternih web stranica.
Oglašavajte kod nas O brodarici.net Kontakt Uvjeti korištenja Privatnost podataka