TVORNICA ČUDA - MALI VODIČ KROZ SVEMIR

PON, 21.04.2014. u 21:57
POGLEDA 1929

Svemir je tako velik i nepregledan i izrazito je teško spoznati puni stupanj njegove kompleksnosti. Ljudi mogu tek zagrebati po površini njegovih nevjerojatnih dimenzija, ali kad god prikupimo kakvu zanimljivu informaciju ili predivnu sliku koja nas ispuni strahopoštovanjem i inspiracijom, ona nas i zbuni u jednakoj mjeri. Ono što znamo postalo je dostupno javnosti zahvaljujući vodećim svemirskim istraživačkim organizacijama i skupinama entuzijasta i zaljubljenika u zvijezde. Svaki put [...] više »

Priprema za uskrs

SUB, 19.04.2014. u 11:51
POGLEDA 1549

Moja stara kao i sve naše stare majke ne vozi, socijalizam je bio takav jebiga, dat novu stojku ženi da je razbije bilo je nezamislivo. Tako moja stara mati mene uredno pozove pred blagdane naoružana bonom za penziće i spiskom na pergamentu dužine američke deklaracije nezavisnosti. Sad, ta zgoda možda i ne bi bila toliko strašna da je moja stara malo drukčija, ali kao što znate naše majke može prominit jedino dinamit. Nemam navadu u životu se smanjivat, nemam običaj se sakrivat u [...] više »

Siromaštvo je najgora forma nasilja

ČET, 17.04.2014. u 23:24
POGLEDA 1474

Hrvatska je peta u Europskoj uniji po siromaštvu. Siromašniji su samo Bugari, Španjolci, Rumunji i Grci. Stopa siromaštva u Hrvatskoj iznosi 20,5%, a najmanja je u Češkoj, gdje iznosi 9,6%. Europski prosjek je 17,6%. Volim započeti brojkama, jer one najkonciznije dočaravaju problem o kojem želim pisati. 20,5% siromašnih znači da je svaka peta osoba u Hrvatskoj siromašna, odnosno da svaka peta osoba nema dovoljno (financijskih) sredstava za normalno funkcioniranje i življenje. Ja dolazim iz [...] više »

PROJEKT „SVJETLEĆIH DIVOVA“

PON, 14.04.2014. u 20:53
POGLEDA 1589

„Svjetleći divovi“ naziv je projekta osvjetljavanja aktivnih dizalica za izgradnju brodova brodogradilišta „Uljanik“ u Puli. Projekt koji je do sada neostvaren u svijetu. Spektakularno paljenje „divova“ održat će se 3. svibnja 2014. godine, s početkom u 22.30 sati, povodom Dana grada Pule. Trajno osvjetljavanje dizalica, projektanta i dizajnera rasvjete Deana Skire, dio je festivala Visualia 2014., čiji je glavni cilj modernizacija postojećih i približavanje novih tehnologija građanima. [...] više »

Konoplja

ČET, 12.04.2014. u 23:27
POGLEDA 1780

Priču o konoplji bi možda najpametnije bilo započeti pojašnjenjem odnosa te biljke i pojma „marihuane“, koji se uz tu biljku donekle neopravdano veže. Konoplja, latinskog naziva Cannabis sativa, je rod biljaka čije su dvije osnovne podvrste, prema prof. dr. sc. Milanu Pospišilu, redovitom profesoru Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, obična ili industrijska konoplja (Cannabis sativa L. subsp. Sativa), te indijska konoplja (Cannabis sativa L. subsp. Indica), iako i kod samih [...] više »

mojtv.hr - kompletan tv program
Nina promozione

Pravi užitak u kupatilima sa talijanskom sanitarijom.

Nicomi

Dobro koncipiranim asortimanom rješenja za implementaciju navedenih sustava, ispunjavamo aktualnu nezaobilaznu potrebu za suvremenom, ali u isto vrijeme i pristupačnom tehnologijom, osiguravajući SIGURNOST, KOMFOR I UGODAN OSJEĆAJ.



Copyright 2013 brodarica.net
Brodarica.net nije odgovorna za sadržaj eksternih web stranica.
Oglašavajte kod nas O brodarici.net Kontakt Uvjeti korištenja Privatnost podataka