Međunarodni dan žena

NED, 08.03.2014. u 17:44
POGLEDA 1685

„Ja sam žena i uživam u tome.“
Marilyn Monroe


8. ožujka se od davnina slavi kao Dan žena. Mnoge od nas se pitaju zar samo danas? Zašto ne baš svaki dan? Zar je tako teško priznati da samo pametne, sposobne, educirane, lukave, visoko obrazovane, načitane, da pokrećemo svijet?

Žene su se potkraj 19. i početkom 20. stoljeća morale na ulici izboriti za svoja prava, za poboljšanje životnih uvjeta i ukidanje diskriminacije, a na to nas već 105. put podsjeća Međunarodni dan žena. Protesti 8. ožujka događali su se diljem svijeta, a najpoznatiji je bio u New Yorku 1908. godine kada je 15 000 žena tražilo svoja prava kao što su bolje plaćen posao, kraće radno vrijeme, pravo glasa i jednakost.

A gdje smo danas?

Da, i danas slavimo Dan žena, njihova ekonomska i društvena dostignuća i uspjehe. Ali još uvijek su žene diskrimirane, ponižavane, ne priznaju im se ideje; još uvijek su muškarci „pametniji“, bez obzira što su neke od nas inteligentnije, obrazovanije, jače i hrabrije. Nemojmo se razočarati ako smo sposobne ali diskrimirane ili ako nam nije priznat uspjeh. Idite dalje jer takvi ne zaslužuju da radite za njih i da pridonosite uspjehu njihove tvrtke. Tek kada odete oni shvate što gube.

I dok danas slušamo da ćemo više sudjelovati u svim donošenjima odluka, da ćemo biti bolje plaćene, da nećemo biti diskrimirane, već sutra će to sve biti smo slovo na papiru i to sve dok ne postanemo ravnopravne. Stoga, obrazujmo se, radimo na sebi i ne zaostajmo za suvremenim svijetom. Budimo vizionarke, uvijek korak ispred vremena.

Bez žena svijet ne postoji. Carstva su padala zbog žena. Slavimo naš dan, budimo najbolje u svemu što radimo. Slavimo život! La vita è bella!

Autorica teksta: Gordana LončarComments


Brodarica NET je web sjedište koje na jednom
mjestu okuplja lokalnu grupu pouzdanih i kvalitetnih poduzetnika i pojedinaca s kojima će članovi i posjetitelji moći ostvariti interaktivnu komunikaciju.Copyright 2013 brodarica.net
Brodarica.net nije odgovorna za sadržaj eksternih web stranica.
Oglašavajte kod nas O brodarici.net Kontakt Uvjeti korištenja Privatnost podataka