Što žene rade dok muškarci gledaju utakmicu?

PON, 11.03.2014. u 22:17
POGLEDA 1678

Penal! Ofsajd! Dodaj! Goooooool!!!!

Dopiru li slični urlici često i iz vaše kuće? Iako se radi o pojmovniku vezanom za gledanje utakmice najpopularnijeg sporta na svijetu, ženski dio populacije često ne dijeli entuzijazam kad se radi o nogometu. Dok jači spol uživa u navali testesterona, trčanju za loptom i davanjem golova, pritom urlajući kao da im život (čitaj „tiket“) ovisi o tome, ljepša polovica negdje u kutu vrti očima i čeka da se ta agonija što prije završi. Nerijetko se dogodi da imate posla i s cijelim čoporom nabrijanih navijača koji su se odlučili nastaniti baš u vašem dnevnom boravku za vrijeme derbija koji se jednostavno ne propušta. Nakon što ispustite dušu pri pripremanju hrane ii pića za ekipu pred televizijom ostane vam taman dovoljno snage da se priupitate u čemu je bit svega toga.Ako i vi imate sličan problem, a ne znate što učiniti, ne morate zvati 0800 ili 060, već jednostavno odaberite jednu od idućih opcija:

1. Vrijeme koje muškarci koriste za uživanje u sportu vi posvetite sebi (priredite si kupku, uredite kosu ili nokte)

2. Javite se prijateljici i pobjegnite iz navijačkog pakla na piće ili u šetnju. Tko zna, ako i njezin muž/dečko gleda utakmicu, imat ćete priliku podijeliti s nekim svoje nezadovoljstvo

3. Shopping je uvijek rješenje, uvijek

4. Pronađite dobru knjigu ili film

5. Protiv urlanja i potencijalnih psovki pomažu slušalice i dobra glazba

6. Pospremite onaj dio ormara/podruma/tavana/ostave koji nikako da dođe na red

7. Obavite dnevni trening, a dok se znojite nek vam bodrenje u susjednoj prostoriji bude motivacija (Možeš ti to! Brže! Bravooo!)

8. Ako nemate kamo pobjeći sjednite do svog dragog, zagrlite ga i pogledajte tu utakmicu zajedno. Tko zna, možda vam se i svidi.

9. Ako i nakon broja 8 budete smatrali da je nogomet gubitak vremena, uvijek mu možete vratiti milo za drago i pogledati s njim neku romantičnu komediju od koje će mu skočiti i šećer i kosa na glavi.

10. Ako zbilja ne možete izdržati do kraja utakmice, spustite sklopku i recite svima da je nestalo struje

Postoje žene koje uživaju gledajući utakmice, ali postoje i one koje su spremne ratovati oko daljinskog upravljača kako bi izbjegle to isto. Činjenica je da ne možemo i ne trebamo ugušiti ljubav prema sportu u muškarcima, ali umjesto da gunđamo možemo to vrijeme posvetiti sebi i vlastitim užicima.

Autorica: Matilda Vukman

Comments


Brodarica NET je web sjedište koje na jednom
mjestu okuplja lokalnu grupu pouzdanih i kvalitetnih poduzetnika i pojedinaca s kojima će članovi i posjetitelji moći ostvariti interaktivnu komunikaciju.Copyright 2013 brodarica.net
Brodarica.net nije odgovorna za sadržaj eksternih web stranica.
Oglašavajte kod nas O brodarici.net Kontakt Uvjeti korištenja Privatnost podataka