Priprema za uskrs

SUB, 19.04.2014. u 11:51
POGLEDA 1472

Moja stara kao i sve naše stare majke ne vozi, socijalizam je bio takav jebiga, dat novu stojku ženi da je razbije bilo je nezamislivo. Tako moja stara mati mene uredno pozove pred blagdane naoružana bonom za penziće i spiskom na pergamentu dužine američke deklaracije nezavisnosti.

Sad, ta zgoda možda i ne bi bila toliko strašna da je moja stara malo drukčija, ali kao što znate naše majke može prominit jedino dinamit. Nemam navadu u životu se smanjivat, nemam običaj se sakrivat u situacijama, svakom strahu navikao sam gledati u oči, ali tih sat vremena bi volio bit lansiran na Mars nego tu u Tommya jer to izgleda otprilike ovako: ' Ivica ( neman pojma zašto me jedina ona na svitu tako zove) oće mama kupit čokolina dici? Imaš li jaja doma? Nemoj da se dogodi ka lani za Uskrs da i nisi pitura nego samo napisa na njih boje! A donji veš, nosiš li, bura dere ujutro a ne gleda bura gizdava gospodina? Oćeš da ti kupin par bičava vidi one zelenkaste famozne su. . .

Mislim, to i ne bi bilo toliko strašno izgledalo da ona nema prirodno ugrađen mikrofon u grlu, tako da cila posluga s uživanjem prati malog od sto kila i četri banke kako blentavo širi ruke. 'Koji će mi kurac čokolino? ' pokušavam spasit situaciju značajno gledajući plavušu za frižiderom, ali ne ide, stara mati već nosi lipe i tople mudante na akciji , te mi ih rasteže i pokazuje pred nosom na opći urnebes blagajnica koje me, by the way, sve znaju.

No tu horror ne prestaje, jer starica majka ima navadu žrtvovat bon za unuke, jer njoj i starom ionako puno ne triba. 'Ivica, ne može ovo ovako, ne mogu ja sve sama, gurat kolica, šta gledaš te pive, da ne bi slučajno šta pija pa vozija, oće mama kupit mlika, imate li voća? Ništa ti sinko voća ne uzimaš i vidi kako kašlješ, da ne bi ti pušija kad ja ne gledan? A i otac će ti dat sliku, isti ste dva medvida lička nedokazna, jel rakija natašte likarija? Ko je to vidija pit u šest ujutro? A jel ti provjeravaš gume na autu? Kako ti ono štuca na semaforu? A kad si zadnji put bija u zubara ili na sistemacki, pogleda krv, da mokraću? Sad, kad je sve to otišlo u takvu dimenziju, pomiren sa sudbinom, tužno gledam kako ona kupi sa polica i šta triba i šta ne triba. Svađa se sa malom koja je tu radi, a ne jebe je pet posto, grinta na tetu šta riže salamu debelo i daje svima do znanja da je ona radila u Bonačića di sve one ne bi mogle mest, a ne radit. Moja je stara ukratko zmaj, Tolkinov dragon, kojeg možeš samo pratit i molit se da meteor udre baš taj nesretni Tommy i skrati ti muke.

Vrhunac je uvik na kasi, di moja stara preneraženoj blagajnici objašnjava kako se ja jadan dižen svako jutro i iden u ledene, hladne planine za malo kuna, pa mi tutne sitno šta je ostalo da iman bar za kavu i obješene Durex prezervative mi fljasne u kesu misleći da su žvake a ova na kasi ceni, umire , a one na frižideru se upišale u gaće od revijske brume i smijanja. Ultimativni kaos je kod kesa, e to morate vidjeti, moja stara drži da ako potroši soma kuna red bi bio da joj daju barem jednu normalnu kesu, pa kad joj ova nesretnica tutne one što se lipe i pucaju kad ih pogledaš, moja stara jednostavno probije na mozak. "Mi u Bonačića smo imali kese iz Jadrantekstila, mala moja moga si vriću cimenta u nji stavit, pa kakoš kretenu, recimo ka šta mi je sin, sok stavit u ovu kesu? Pa on će to razbit u tri metra od dućana. Pa jeste vi normalni svi? Ima li ode šefa, poslovođe, ma zvat ću ja Tomija osobno znan ga ja dobro mulca musavoga e čut će me, e vidiće šta ga toka kad dođen doma.

Na odlasku se tako skupe tako moje prije šta rade u Tommya pa nas isprate 'Nemojte da malom ostane čokolino, pazite malog priko ceste, neka opitura jaja ove godine, sretan Uskrs, dođite nam šta prije! ' Tako to zajebavanje traje do idućeg Uskrsa, s tim da ću se ovaj prepustit, predat, uzeću lagano toblerone i blentavo pitat mamu da mi kupi balun. 'A šta će ti balun molin te lipo Ivica , oli nemaš tri u kući? ', Nemoš ti Ivica sve šta bi tija, sad bi balun sad bi sličice, jel još bacaš lovu na sličice nogometaša? Zagrlija san svoju staru danas i bilo mi je nekako toplo oko srca, neka ona mene i idući Uskrs umete samo neka je ona meni živa i zdrava, a za ove na kasi, e to ću već nešto smislit ove dane, zajebat ću ih sa njihovin bazama. . .

Doživio i preprićao: Ivo Anić

Comments


Brodarica NET je web sjedište koje na jednom
mjestu okuplja lokalnu grupu pouzdanih i kvalitetnih poduzetnika i pojedinaca s kojima će članovi i posjetitelji moći ostvariti interaktivnu komunikaciju.Copyright 2013 brodarica.net
Brodarica.net nije odgovorna za sadržaj eksternih web stranica.
Oglašavajte kod nas O brodarici.net Kontakt Uvjeti korištenja Privatnost podataka