U KORAK S KOLICIMA

SUB, 26.04.2014. u 11:19
POGLEDA 1369

U subotu 26. 4. 2014. u organizaciji Udruge za pomoć u prijevozu invalidnim i nemoćnim osobama PINO na splitskoj Rivi održava se manifestacija „U korak s kolicima“. Udruga PINO slavi svoju desetu obljetnicu rada i koristi ovu proslavu da predstavi svoj rad te da skrene pažnju javnosti i informira je o teškoćama i problemima življenja s invaliditetom.

Manifestacija je zamišljena kao niz aktivnosti od kojih svaka ima poseban cilj i poruku, a koje će se održavati kroz cijeli dan, od 10.30 do 22 sata.

Prvo na rasporedu je čišćenje mandrača od strane ronioca s invaliditetom te odvoz glomaznog otpada. Poruka ove akcije jest da osobe s invaliditetom mogu ravnopravno učestvovati u svim sportovima, a njen cilj je poticanje osoba s invaliditetom na redovno bavljenje sportom te promicanje ekoloških akcija.

U znaku proslave desete obljetnice Udruge PINO uslijedit će domjenak za sponzore te čašćenje građana. Akcija čišćenja podmorja i domjenak su na rasporedu od 10.30 do 13.30 h.

Od 12 do 13 sati u organizaciji g. Jovice Škare na Rivi će se održati program za djecu koje su osobe s invaliditetom i djecu roditelja s invaliditetom. Cilj ovog programa je njihova daljnja socializacija.

Između 13 i 15.30 sati možete potražiti sve željene informacije na edukativnom info štandu.

U 15.30 sati započet će štafeta osoba s invaliditetom u kolicima. Štafeta nije zamišljena kao natjecanje već svojevrsno uprizorenje životnog puta osoba s invaliditetom, sa svim problemima s kojima se one susreću, ali i konačnom pobjedom nad svim životnim teškoćama. Svi sudionici štafete su ujedno i pobjednici, te će po njenom završetku primiti poklone od DM-a.

U 17 sati na rasporedu je sportsko natjecanje olimpijaca i paraolimpijaca u invalidskim kolicima. Natjecanje je zamišljeno kao dvije utrke u dužini od 150 metara, a poruka ove akcije jest da u sportu nema ograničenja. Cilj je predstavljanje paraolimpijaca i demonstracija njihovih iznimnih sposobnosti koje su uz rame onima zdravih sportaša. Nadalje, sudjelovanjem u ovakvoj utrci olimpijci žele iskazati svoju podršku, potporu i divljenje sportašima koji su osobe s invaliditetom. Neposredno nakon utrke uslijedit će dodjela pehara.

Kao završnica ove hvalevrijedne manifestacije od 18 do 23 h održat će se prigodni kulturno-umjetnički program čiji je cilj ukazati na činjenicu da invaliditet ne sprječava umjetničko nadahnuće, izražavanje i talent. U ovoj akciji sudjeluju osobe s najtežim invaliditetom.Comments


Brodarica NET je web sjedište koje na jednom
mjestu okuplja lokalnu grupu pouzdanih i kvalitetnih poduzetnika i pojedinaca s kojima će članovi i posjetitelji moći ostvariti interaktivnu komunikaciju.Copyright 2013 brodarica.net
Brodarica.net nije odgovorna za sadržaj eksternih web stranica.
Oglašavajte kod nas O brodarici.net Kontakt Uvjeti korištenja Privatnost podataka