Zdenko Franjić u Splitu

PET, 29.08.2014. u 23:29
POGLEDA 3895

1.9. u klubu Ghetto (Dosud 10) u Splitu s početkom u 20,30 udruga DADAnti predstavlja najveću živuću legendu hrvatske nezavisne i alternativne scene, Zdenka Franjića iz Zagreba. Franjić je inače i sam član splitske udruge DADAnti koja namjerava sljedeće godine formirati ogranke u Zagrebu i Puli, kao što je to ove godine već napravila u Rijeci.

Ovaj događaj u suradnji sa splitskom udrugom DADAnti u cijelosti financira Grad Zagreb.


Zdenko će nam uglavnom predstaviti svoju poeziju, biti će tu CD-ova i knjiga za kupiti (Slušaj najglasnije/ Bratstvo duša), a možda bude i koje glazbeno iznenađenje. Dođite!

Franjić je prvi nezavisni izdavač na ovim prostorima. Prvi je objavio albume Majki, Overflowa, Bambi Molestersa, Satana Panonskog, Goribora, Damira Avdića, The Humpersa…
Prvi je samostalno u 20 godina objavio preko 300 albuma.
Prvi je objavio kompilacijski dvd sa 260 izvođača i 50 sati muzike.
Prvi je pokrenu nezavisnu nakladu knjiga 'Bratstvo duša'.
Prvi je, 1987. godine rekao 'Bombardiranje New Yorka' i složio legendarnu kompilaciju.
Prvi je izdavač s ovih prostora čija se izdanja s etikete 'Slušaj najglasnije' redovito emitiraju i recenziraju na sveučilištu Stanford. A kada je netko prvi u svemu, onda mu barem možemo iskazati poštovanje!

Autor članka:barba Franko Bušić

Comments


Brodarica NET je web sjedište koje na jednom
mjestu okuplja lokalnu grupu pouzdanih i kvalitetnih poduzetnika i pojedinaca s kojima će članovi i posjetitelji moći ostvariti interaktivnu komunikaciju.Copyright 2013 brodarica.net
Brodarica.net nije odgovorna za sadržaj eksternih web stranica.
Oglašavajte kod nas O brodarici.net Kontakt Uvjeti korištenja Privatnost podataka