Monty Python i njihov novi projekt

PON, 11.03.2014. u 23:36
POGLEDA 1180

Britanci su poznati kao kraljevi visokokvalitetnog humora, a družina Monty Python njihov je najbolji predstavnik. Graham Chapman, John Cleese, Terry Gilliam, Eric Idle, Terry Jones i Michael Palin (ili takozvani The Pythons) svoju veliku popularnost stekli su još daleke 1969. godine, a njihov utjecaj na moderni humor i pop kulturu traje i danas. Upravo te godine je emitirana televizijska serija „Monty Python's Flying Circus“. Strukturiran kao emisija sa skečevima i animiranim prijelazima [...] više »

MALI VODIČ KROZ SVEMIR - CRNE RUPE

SRI, 09.03.2014. u 20:54
POGLEDA 1874

Sve do otkrića prvih kvazara i pulsara, crne rupe predstavljale su jedan od malobrojnih slučajeva u povijesti znanosti u kojima je teorija bila razvijena u detalje, kao matematički model prije nego je bilo ikakvog dokaza da su uopće stvarne. To je bio glavni argument kritičarima crnih rupa. Kako vjerovati u nešto što ne možeš vidjeti? Pokazalo se kako to ipak nije sasvim točno jer, iako su tamne i nevidljive, one i dalje djeluju svojom gravitacijom na okolne objekte. Ime „crna rupa“ [...] više »

Dijagnoza „selfie“

NED, 08.03.2014. u 00:01
POGLEDA 1768

Takozvana „selfie“ fotografija i nije neka nova pojava. Preteča takve fotografije je slikarev autoportret za kojeg se smatralo da ima visoku vrijednost, a njegov stvaralac razvijenu maštu; ljudima je bilo zanimljivo vidjeti kakvu viziju „svoga ja“ ima slikar. U fotografiji prvi je „selfie“ napravio američki fotograf Robert Cornelius 1839. godine. Budući da je proces fotografiranja bio puno sporiji nego danas, Cornelius je imao vremena ući u kadar na duže od minute te se potom vratiti ispod [...] više »

Što se radi u "muškom" kafiću

SUB, 05.03.2014. u 19:03
POGLEDA 1200

Od postanka svijeta do danas, svijet bi bio nezamisliv bez muškaraca. Bez tih divnih stvorenja zbog kojih ostajemo bez daha, a ponekad ih „mrzimo“, ne možemo zamisliti život. Muški razgovori uključuju žene, sex, nogomet, novac, moć, automobile. Svi oni teže tim ciljevima, i to su neke od glavnih tema u „muškom kafiću“. Uz čašu dobrog vina ili piva te dozu humora, samosvijesti, duhovnosti, i moralnih zakona, on i njegov „best frend“ će si sve ispričati. Naravno, u svakoj temi smo prisutne i [...] više »

Karneval u Splitu

ČET, 04.03.2014. u 22:55
POGLEDA 1229

DADAnti Pobudnica na Pjaci U sklopu bogatog programa kojeg udruga Splitski krnjeval ima povodom ovogodišnjeg karnevala u Splitu ove subote, 1. sječnja u staroj gradskoj vjećnici na Pjaci nastupila je udruga DADAnti sa svojim programom. Ono je bilo kabaretskog tipa u kojem se se prelijevale razne žanrovske odrednice, a to su u prvom redu performans, scensko izvođenje poezije, i njena podvrsta 'rugalice', gdje se članovi udruge (sve odrada sami autori) rugaju svojim (ne)omiljenim [...] više »

Nina promozione

Pravi užitak u kupatilima sa talijanskom sanitarijom.

Nicomi

Dobro koncipiranim asortimanom rješenja za implementaciju navedenih sustava, ispunjavamo aktualnu nezaobilaznu potrebu za suvremenom, ali u isto vrijeme i pristupačnom tehnologijom, osiguravajući SIGURNOST, KOMFOR I UGODAN OSJEĆAJ.Copyright 2013 brodarica.net
Brodarica.net nije odgovorna za sadržaj eksternih web stranica.
Oglašavajte kod nas O brodarici.net Kontakt Uvjeti korištenja Privatnost podataka