3 ASA U RUKAVU - DUBIOZA KOLEKTIV, S.A.R.S., BRKOVI

PON, 02.03.2014. u 22:38
POGLEDA 1666

Napokon se dogodila i ta dugo očekivana subota. Subotnje nevrijeme je pratilo cijelu situaciju, ali nitko se nije dao smesti u naumu da posjeti sportski centar Spaladium Arena u Splitu. Gostovanje triju bendova koji svoju slavu lagano grade na našim prostorima dokazali su da zaslužuju čistu peticu. Predgrupa Brkovi i S.A.R.S. bili su uvod za šlag na kraju kad je nastupila Dubioza kolektiv. Četiri sata dobre svirke započeo je sa zagrebačkom grupom Brkovi koji su u svojim prepoznatljivim [...] više »

Oscar - zanimljivosti

PET, 01.03.2014. u 23:19
POGLEDA 2170

2. ožujka ove godine održat će se 86. dodjela američke filmske nagrade Oscar. Nominacije i favoriti za osvajanje nagrade već su odavno poznati, a mi vam, kao najavu ove velike ceremonije, donosimo nekoliko zanimljivosti o samom kipiću i dodjeli istog. Naziv Nagrada se dodjeljuje od 1929. godine. Njeno službeno ime je „Academy Award of Merit“. Ipak, nagrada je poznatija pod nadimkom „Oscar“, čiji nastanak nikada nije do kraja razriješen. Postoji više verzija priče a najpopularnija je te [...] više »

David Bowie JEST najbolji solo umjetnik

PET, 28.02.2014. u 23:05
POGLEDA 1183

30 godina nakon što je David Bowie prvi puta izabran za najboljeg muškog solo umjetnika, ove je godine (u svojoj 67.) ponovno dobio ovo prestižno priznanje. Time je postao najstarija osoba kojoj je ikada dodijeljena BRIT nagrada. Njegov posljednji album „The Next Day“ (objavljen prošle godine) bio je njegova prva pojava u javnosti od 2003. godine. Bowie je 2004. pretrpio srčani udar, što ga je potaknulo da se povuče s pozornice. Zadnji njegov nastup bio je na humanitarnom događaju [...] više »

Zaljubljeni Kafka

SRI, 26.02.2014. u 20:43
POGLEDA 2070

Franz Kafka je ključno ime svjetske moderne književnosti, poglavito romana. Rođen je u Pragu, u imućnoj židovskoj obitelji. Pri pisanju njegove biografije, a neki kažu i pri interpretaciji književnih djela, važno je spomenuti figuru oca koji je bio jako strog i posesivan, na neki način tiranin. Kafka je kasnije napisao knjigu „Pisma ocu“ u kojima se obraća ocu, spočitava mu neke propuste i opisuje svoj strah u suživotu s njim. Osim specifičnog obiteljskog života, Kafka je po mnogima vodio i [...] više »

GRUNGE NOSTALGIJA

UTO, 25.02.2014. u 21:19
POGLEDA 1991

20 godina nakon smrti Kurta Cobaina promatramo kako počeci 90-ih ostavljaju grunge otiske na današnjoj alternativnoj sceni. Lamentirajući o grungeu - bilo o glazbi, TV serijama ili modi tog vremena - netko će reći kako doba nostalgije nikada nije ni prestalo. Ima nešto u cijeloj toj priči 90-ih što nas inspirira i danas. Ta nostalgija ne podrazumijeva nekakvu udaljenost između prošlosti i sadašnjosti, ne romantizira prošlost kao tragičnu ili uzvišenu niti je trivijalizira kao, recimo, priču [...] više »

Nina promozione

Pravi užitak u kupatilima sa talijanskom sanitarijom.

Nicomi

Dobro koncipiranim asortimanom rješenja za implementaciju navedenih sustava, ispunjavamo aktualnu nezaobilaznu potrebu za suvremenom, ali u isto vrijeme i pristupačnom tehnologijom, osiguravajući SIGURNOST, KOMFOR I UGODAN OSJEĆAJ.Copyright 2013 brodarica.net
Brodarica.net nije odgovorna za sadržaj eksternih web stranica.
Oglašavajte kod nas O brodarici.net Kontakt Uvjeti korištenja Privatnost podataka