Život u Švedskoj iz perspektive putnika

ČET, 13.02.2014. u 22:26
POGLEDA 5699

Prije dvije godine me put nanio na drugi kraj Europe. Put je organiziran iznenada, potpuno neočekivano. Inače putujem sama ili u društvu svojih prijatelja s kojima nikada nije dosadno. Put u Švedsku je bio nešto drugačiji budući da sam odlučila počastiti svoje roditelje jednom pustolovinom. Surfajući po Internetu redovito provjeravam cijene avionskih karata na niskobudžetnim kompanijama o kojima ste mogli pročitati u mom članku o jeftinim putovanjima. Priikom jedne provjere cijena pronašla [...] više »

Britanska invazija na SAD

NED, 11.02.2014. u 22:42
POGLEDA 1096

Ovo je priča o najvećem uspjehu na glazbenoj pop sceni. Prisjetimo se da 50 godina unazad nije bilo ni kompjutera ni Interneta. Točno je 50 godina prošlo od početka Beatlemanije u Americi. Da, od početka, budući da su The Beatles i danas najpopularniji bend u SAD-u. Postoje raznorazne verzije o tome kako su točno Beatlesi došli do nastupa u The Ed Sullivan Showu. Najpopularnija je da su 1963. Ed Sullivan i njegova supruga sletjeli u londonsku zračnu luku Heathrow. Bili su iznenađeni kada [...] više »

Modna retrospektiva: refleksija 40-ih na današnjoj modnoj sceni

SUB, 08.02.2014. u 22:50
POGLEDA 3878

Četrdesete godine 20. stoljeća u svijetu mode obilježene su negativnim utjecajem Drugog svjetskog rata koji se najviše odrazio na pad tekstilne proizvodnje, a samim time i ograničio upotrebu materijala. Najlon i vuna koristili su se u vojne svrhe, a rat je ograničio i izvoz japanske svile pa je kao njen nadomjestak poslužio sintetički materijal rayon, poznatiji kao umjetna svila. Pariz više nije bio središte modne industrije, a njegovu je ulogu preuzeo New York. Military look [...] više »

Sinegdoha* o Phillipu Seymouru Hoffmanu

SRI, 07.02.2014. u 00:24
POGLEDA 1159

Ovo nije članak o senzaciji, o Oskaru, o ovisnosti ili smrti. Ovaj je članak o sinegdohama. Sinegdoha (iz grčkoga συνεκδοχή, syn- = s, uz, ekdoche = smisao, razumijevanje, interpretacija) je stilsko sredstvo, podvrsta metonimije u kojoj se uzima dio za cjelinu. Zapravo, riječ je o postmodernističkom filmu Sineqdoche, New York, redateljskom debiju Charlija Kaufmana u kojem Philip Seymour Hoffman ima glavnu ulogu. Sigurno je da Kaufmanov odabir [...] više »

Putovanja po Europi ne moraju biti luksuz

SRI, 04.02.2014. u 23:00
POGLEDA 1715

Mali savjeti za velika iskustva Često slušam ljude oko sebe dok govore o gradovima, državama, kontinentima koje žele ili planiraju posjetiti, a neki se s posebnim sjajem u očima prisjećaju lokacija koje već smatraju svojim drugim domom. I sama nastojim jednom godišnje negdje pobjeći, ako me u tome ne spriječe novčane ili poslovne (ne)prilike. Putovanja i istraživanje svega što je novo, nepoznato, tuđe i drugačije privlači mnoge. Iako postoje i oni koji se ne žele odmicati od svoje rodne [...] više »

Nina promozione

Pravi užitak u kupatilima sa talijanskom sanitarijom.

Nicomi

Dobro koncipiranim asortimanom rješenja za implementaciju navedenih sustava, ispunjavamo aktualnu nezaobilaznu potrebu za suvremenom, ali u isto vrijeme i pristupačnom tehnologijom, osiguravajući SIGURNOST, KOMFOR I UGODAN OSJEĆAJ.Copyright 2013 brodarica.net
Brodarica.net nije odgovorna za sadržaj eksternih web stranica.
Oglašavajte kod nas O brodarici.net Kontakt Uvjeti korištenja Privatnost podataka