Stepenice

PET, 13.12.2013. u 23:35
POGLEDA 1360

Stubište stvaraju pojedini stube i stubišni krakovi (smatra se da je minimum od tri stube). Između stubišnih krakova se nalazi odmorište ili podest. Postoje razna stubišta jednostruko i dvostruko stubište a može biti i polukružno i kružno kao i drugih oblika. Stuba ima horizontalnu površinu zvanu gazište i vertikalnu površinu čelo stube. Stube se proračunavaju tako da dva gazišta i čelo imaju duljinu jednog koraka od oko 76 centimetara. Po upotrebi materijala stube mogu biti: Drvene Od [...] više »

Antonia Kralj - zbirka pjesama - Prašnjava staza

NED, 05.12.2013. u 21:48
POGLEDA 1936

Antonia Kralj (djevojačko Padovan) rođena je 18.10.1987. u Splitu. 2006. upisala je studij hrvatskog jezika i književnosti na Filozofskom fakultetu u Zadru. Nakon završene prve godine prekida studij odlučivši se posvetiti obitelji. Članica je umjetničke udruge DADAnti iz Splita. Zbirka pjesama Prašnjava staza prva joj je objavljena knjiga. prašnjava staza Tvoje su riječi k’o olovne stege na srcu što puca, i tvoja djela k’o kopriva što za dušu ujeda, a onda baš kad se [...] više »

Orašar premijerno u HNK Split

UTO, 03.12.2013. u 13:11
POGLEDA 1633

U petak 6. prosinca Balet Hrvatskog narodnog kazališta Split premijerno će izvesti balet Orašar Petra Iljiča Čajkovskog, jedan od najljepših i svakako najpopularniji i najizvođeniji baletni naslov uopće. Koreografiju i režiju Waczlawa Orlykowskog na splitsku scenu prenosi Dinko Bogdanić, a orkestrom splitskog kazališta ravnat će maestro Hari Zlodre. U ulozi Klare izmjenjivat će se Ieva Karpilovska, Leona Sivoš i Korana Bilan, ulogu Princa tumačit će Mihai Mezei, Jassaui Mergaliev i Artjom [...] više »

Bob Marley

UTO, 03.12.2013. u 00:35
POGLEDA 1218

Možemo reći da se radi o neprežaljenom glazbeniku koji je zasigurno prerano napustio ovaj svijet, ostavljajući nam u naslijeđe svoju glazbu koju je radio za vrijeme života. Zanimljivo, ali do danas nije pao broj njegovih obožavatelja kojih ima diljem svijeta, koji znaju cijeniti ono što vrijedi. Robert Nesta Marley rodio se u veljači 1945. godine u gradu St. Anns na Jamajci kao sin Jamajčanke i kapetana britanske armije porijeklom iz Liverpoola. Već u ranoj fazi svog djetinjstva pokazivao je [...] više »

Ivica Šerfezi (1. prosinca 1935 — 29. svibnja 2004)

ČET, 28.11.2013. u 23:47
POGLEDA 2975

Gledajući tog dana HTV-ov Dnevnik ostao sam šokiran viješću o smrti Ivice Šerfezija. Dok je javnost sa strepnjom pratila sudbinu Arsena Dedića, ostalo je posve nepoznato da jedan drugi velikan hrvatske zabavne glazbe broji posljednje mjesece života. Podjednako velik razlog za šok bila je i činjenica da je vijest o Šerfezijevoj smrti objavljena tek u dvadeset i nekoj minuti Dnevnika, a riječ je o legendi i ikoni zagrebačke i hrvatske popularne kulture, jednoj od najvećih, čija bi smrt valjda [...] više »

Nina promozione

Pravi užitak u kupatilima sa talijanskom sanitarijom.

Nicomi

Dobro koncipiranim asortimanom rješenja za implementaciju navedenih sustava, ispunjavamo aktualnu nezaobilaznu potrebu za suvremenom, ali u isto vrijeme i pristupačnom tehnologijom, osiguravajući SIGURNOST, KOMFOR I UGODAN OSJEĆAJ.Copyright 2013 brodarica.net
Brodarica.net nije odgovorna za sadržaj eksternih web stranica.
Oglašavajte kod nas O brodarici.net Kontakt Uvjeti korištenja Privatnost podataka