3 ASA U RUKAVU - DUBIOZA KOLEKTIV, S.A.R.S., BRKOVI

PON, 02.03.2014. u 22:38
POGLEDA 1655

Napokon se dogodila i ta dugo očekivana subota. Subotnje nevrijeme je pratilo cijelu situaciju, ali nitko se nije dao smesti u naumu da posjeti sportski centar Spaladium Arena u Splitu. Gostovanje triju bendova koji svoju slavu lagano grade na našim prostorima dokazali su da zaslužuju čistu peticu. Predgrupa Brkovi i S.A.R.S. bili su uvod za šlag na kraju kad je nastupila Dubioza kolektiv.

Četiri sata dobre svirke započeo je sa zagrebačkom grupom Brkovi koji su u svojim prepoznatljivim trikoima otpjevali svoje najpoznatije hitove. Ritam narodnjaka odsviran kroz energični punk njihov je prepoznatljivi zvuk. Kao gosta su doveli i člana grupe iz splitskog benda Dječaci poznat pod imenom Ivko Sivko koji je publiku počastio repanjem.

Ujedno, ovaj koncert Brkovi su iskoristili za promociju studijskog albuma pod nazivom “Pi… Materina” koji će se krajem zime pustiti u prodaju. Odsvirane pjesme kao što su “Tolerancija” , “ Cvjetalo je meni cvijeće” , “Kurvo prokleta” dodatno su podigle atmosferu. Zanimljivo je bilo čuti pjesmu “Neka mi ne svane” Danijele Martinović u energičnoj izvedbi samih Brkova.

Nakon kratke stanke na pozornicu je došao srpski bend S.A.R.S. u čijim pjesmama prevladavaju žanrovi reggae, hip hop i ska. Pjesmom “Mir i ljubav” poslali su poruku mira, dok su kroz pjesmu “To rade” iskazali nezadovoljstvo općim stanjem u državi za koje optužuju političare.

Žuta i crna svjetla su nas uvela u najavu trećeg asa bosanskohercegovačkog benda Dubioza kolektiv koja nije mogla skriti zadovoljstvo i sreću nastupanja na našim prostorima. Njihova glazba je spoj punka, duba, ska, rocka i reggea kroz koje šalju jake političke poruke. Energična svirka i sama postava ovog benda donijela je euforiju koju je publika i prihvatila te ih podržala.

Nekada nemoguć spoj bendova danas je pokazao da je mržnja ostala iza nas te da smo se okrenuli nekom boljem pogledu u budućnost. Muzika je ujedinila ljude različitih godina i svjetonazora.

Autorica teksta: Ivana Latković

Comments


Brodarica NET je web sjedište koje na jednom
mjestu okuplja lokalnu grupu pouzdanih i kvalitetnih poduzetnika i pojedinaca s kojima će članovi i posjetitelji moći ostvariti interaktivnu komunikaciju.Copyright 2013 brodarica.net
Brodarica.net nije odgovorna za sadržaj eksternih web stranica.
Oglašavajte kod nas O brodarici.net Kontakt Uvjeti korištenja Privatnost podataka