Karneval u Splitu

ČET, 04.03.2014. u 22:55
POGLEDA 1210

DADAnti Pobudnica na Pjaci

U sklopu bogatog programa kojeg udruga Splitski krnjeval ima povodom ovogodišnjeg karnevala u Splitu ove subote, 1. sječnja u staroj gradskoj vjećnici na Pjaci nastupila je udruga DADAnti sa svojim programom.Ono je bilo kabaretskog tipa u kojem se se prelijevale razne žanrovske odrednice, a to su u prvom redu performans, scensko izvođenje poezije, i njena podvrsta 'rugalice', gdje se članovi udruge (sve odrada sami autori) rugaju svojim (ne)omiljenim pjesnicima.

Iz nastupa koji je bio naglašeno u karnevalskom tonu dalo se iščitati da je subotnji nastup DADAntija bio vrlo osmišljen i uvježban.


A, da je bio duhovit i interesantan tomu je svjedočila publika koja je svaku točku sa zanimanjem popratila i nagradila burnim pljeskom .

Preciznije, bio je to ciklus kratkih performansa (Pobudnica, Kvartovski Hamlet, Dušu dali za kravatu, Igra...), a koji su bili osmišljeni posebno za ovu prigodu.

U programu su sudjelovali 8 članova udruge (Željko Barišić, Petra Bračko, Mario Krajinović, Franko Bušić, Andrija Crnković, Hrvoje Bubić, Jurica Ivčević i Paulina Marović).

Nakon DADAntija nastupio je band Mondo Kick.

Comments


Brodarica NET je web sjedište koje na jednom
mjestu okuplja lokalnu grupu pouzdanih i kvalitetnih poduzetnika i pojedinaca s kojima će članovi i posjetitelji moći ostvariti interaktivnu komunikaciju.Copyright 2013 brodarica.net
Brodarica.net nije odgovorna za sadržaj eksternih web stranica.
Oglašavajte kod nas O brodarici.net Kontakt Uvjeti korištenja Privatnost podataka