Monty Python i njihov novi projekt

PON, 11.03.2014. u 23:36
POGLEDA 1168

Britanci su poznati kao kraljevi visokokvalitetnog humora, a družina Monty Python njihov je najbolji predstavnik. Graham Chapman, John Cleese, Terry Gilliam, Eric Idle, Terry Jones i Michael Palin (ili takozvani The Pythons) svoju veliku popularnost stekli su još daleke 1969. godine, a njihov utjecaj na moderni humor i pop kulturu traje i danas.

Upravo te godine je emitirana televizijska serija „Monty Python's Flying Circus“. Strukturiran kao emisija sa skečevima i animiranim prijelazima (Terry Gilliam), „cirkus“ se proslavio svojim apsurdnim humorom, oštrim političkim kritikama i neočekivanim idejama. BBC prestaje prikazivati seriju 1974., kada se među pomalo umornim članovima ekipe počela stvarati napetost.

Tmurna atmosfera nije dugo potrajala i već se 1975. ekipa opet okupila oko stvaranja novog filmskog projekta naslovljenog „Monty Python and the Holy Grail“. Projekt su gotovo u potpunosti financirali članovi Pink Floyda i Led Zeppelina. Beatlesi su također bili veliki fanovi družine Monty Python. U jednoj epizodi emisije „Flying Circus“ („Mr. & Mrs. Brian Norris' Ford Popular“) Ringo Starr je dobio malu ulogu a George Harrison je sudjelovao u zboru koji pjeva „The Lumberjack Song" iz filma „And Now for Something Completely Different“.

Postoji dugi popis zanimljivih stvari koje su nazvane prema družini Monty Python. Tako ste, na primjer, vjerojatno čuli za programski jezik Python koji je dobio svoje ime u čast grupe. Nadalje, svi danas koristimo izraz „spam“, koji zapravo potječe iz njihovog skeča „Spam“. Kada je u Australiji u ranim osamdesetima otkrivena nova vrsta zmije, nazvana je „Montypythonoides riversleighensis“. Nikako ne možemo propustiti i činjenicu da u svemiru postoji asteroid 13681 Monty Python.

Ako u svojoj filmskoj zbirci već imate „And Now for Something Completely Different“ (1971.), „Monty Python and the Holy Grail“ (1974.), „Monty Python's Life of Brian“ (1979.), „Monty Python Live at the Hollywood Bowl“ (1982.) i „Monty Python's The Meaning of Life“ (1983.), onda ćete itekako biti sretni kada doznate da su se, nakon više od 30 godina, The Pythons ponovo okupili i stvorili novi projekt.U kvalitetu ovog projekta ne sumnjamo, iako vjerojatno neće ostati neprimijećeno odsustvo Grahama Chapmana koji je preminuo 1989. godine.
Dakle, riječ je o novom performansu u londonskoj O2 areni, koji će se održati 1. srpnja ove godine, a „cijena ulaznice bit će 300 funti manja nego što biste platili za The Rolling Stones“, komentirao je redatelj Eric Idle u tipičnom Python stilu. „Svi članovi skupine imaju više od 70 godina, što ukupno iznosi 357 g., ali s time da si nakon 70. čovjek može dozvoliti biti potpuno bezobrazan“, kazao je Terry Gilliam. „Izvedba će biti kompilacija komedije, patosa i malog komada antičkog seksa“, dodao je Idle. Ulaznice su već u prodaji, a za one koji neće imati prilike prisustvovati u londonskoj O2 areni – dišite duboko – performans će biti snimljen.

Autorica teksta: Denica Alexandrova
Comments


Brodarica NET je web sjedište koje na jednom
mjestu okuplja lokalnu grupu pouzdanih i kvalitetnih poduzetnika i pojedinaca s kojima će članovi i posjetitelji moći ostvariti interaktivnu komunikaciju.Copyright 2013 brodarica.net
Brodarica.net nije odgovorna za sadržaj eksternih web stranica.
Oglašavajte kod nas O brodarici.net Kontakt Uvjeti korištenja Privatnost podataka