Predstavljanja i prodaja domaćih teatroloških izdanja na 24. Marulićevim danima

ČET, 24.04.2014. u 21:02
POGLEDA 951

U sklopu 24. Marulićevih dana u petak, 25. travnja i subotu, 26. travnja na programu bit će predstavljena domaća teatrološka izdanja. Ujedno je u atriju Hrvatskog narodnog kazališta Split postavljen izložbeno-prodajni štand s ponudom od preko pedeset naslova teatrološke tematike u izdanju izdavačkih kuća Disput, Leykam International i Hrvatski centar ITI. Knjige će biti moguće kupiti do 26. travnja u radnom vremenu od 10 – 13 i od 18 – 20 sati.

U petak 25. travnja u 11 sati u foyeru HNK Split bit će promovirane teatrološke knjige u izdanju Hrvatskog centra ITI, i to: Matko Botić „Igranje proze, pisanje kazališta", Tomislav Zajec „Odlasci", Dubravko Mihanović „Bijelo", „Žaba", „Marjane Marjane", „Prolazi sve", te časopisa „Kazalište 55/56" i „Kretanja 19/20".

„Raspravu o jednom malom , ali nadasve zanimljivom segmentu kazališnog života Matko Botić širi u koncentričnim krugovima na kazalište i kulturu pa njegova knjiga pruža i više od povijesnog i kritičkog uvida u, ipak središnji, problem odnosa hrvatske pripovjedne proze i hrvatskog dramskog kazališta“ napisao je u predgovoru Boris Senker za knjigu „Igranje proze, pisanje kazališta" Matka Botića.

Knjige će predstaviti Željka Turčinović, prof. dr. sc. Darko Lukić, Jasen Boko a izvatke će čitati studenti glume splitske Umjetničke akademije.

U subotu 26. travnja u foyeru HNK Split bit će promovirane knjige „Uvod u suvremenu teatrologiju II" akademika Borisa Senkera i „Uvod u antropologiju izvedbe" prof.dr.sc. Darka Lukića u izdanju Leykam International, te „Bibliografija časopisa Prolog" Zdenke Hercegovac izdavačke kuće Disput. „Zašto ljudi ne idu u kazalište? Zašto uopće idu?Zašto mislimo da bi trebali ići? Kome treba kazalište?“ pita se u svojoj knjizi Darko Lukić.

Sudjelovat će akademik Boris Senker, prof. dr. sc. Darko Lukić, dr.sc. Višnja Rogošić, Josip Pandurić, Jürgen Ehgartner, te studenti glume splitske Umjetničke akademije.

Biblioteka Uvodi objavljuje autorske knjige hrvatskih znanstvenika i stručnjaka, u prvome redu monografije i studije namijenjene širokoj čitateljskoj publici koju profesionalno ili privatno zanimaju ključne teme iz nacionalne i opće povijesti književnosti, književne kritike, psihoanalize, psihologije, komunikologije, antropologije, povijesti, filmologije, teatrologije i dramatologije.

Davor Vuković
Odnosi s javnošću
Hrvatsko narodno kazalište Split


Comments


Brodarica NET je web sjedište koje na jednom
mjestu okuplja lokalnu grupu pouzdanih i kvalitetnih poduzetnika i pojedinaca s kojima će članovi i posjetitelji moći ostvariti interaktivnu komunikaciju.Copyright 2013 brodarica.net
Brodarica.net nije odgovorna za sadržaj eksternih web stranica.
Oglašavajte kod nas O brodarici.net Kontakt Uvjeti korištenja Privatnost podataka