WWW-TV epizoda 3. - Trbušni ples u Splitu s Ines Miočić

ČET, 29.05.2014. u 00:18
POGLEDA 2706

Ines Miočić (rođ. 1988.) prve plesne korake napravila je još u osnovnoj školi kada se počela baviti jazz-baletom, a prve scenske nastupe ostvarila je glumeći u splitskom Gradskom kazalištu mladih još u srednjoj školi.

Za trbušni ples zainteresirala se 2006. godine učeći trbušni ples od poluarapske plesačice kod koje je kroz dvije godine savladala tehniku libanonskog stila trbušnog plesa. Ples je ubrzo postao više od rekreacije, te je Ines nastavila učiti razne tehnike i stilove trbušnog plesa od niza hrvatskih i svjetskih instruktora kao što su npr. Suraiya Ibrahim, Karim Nagi, Aziza of Cairo, Sadie, Mercedes Nieto i dr. Iako se već isprofilirala kao vrsna trbušna plesačica, Ines i dalje pohađa plesne tečajeve i radionice u Hrvatskoj i inozemstvu, svjesna da je znanje i vještinu potrebno stalno nadograđvati i nadopunjavati.

 photo 5-ZagrebOrientalfeverfestival-Galave10D0er_zpsd6c98b2e.jpg
Ines redovno nastupa pred publikom zainteresiranom za orijentalne plesove. Za svoje nastupe ona sama sastavlja koreografije koje mogu biti i individualne i grupne, a prilikom kojih se koristi i raznim rekvizitima poput Isis krila, vela i lepeza. Već nekoliko godina sama dizajnira i izrađuje kostime za nastup.

Od 2010. godine, kao voditeljica Kulturno-umjetničkog društva Trbušni ples Split, Ines drži tečajeve trbušnog plesa, a osim osnova i tehnike, polaznike podučava i arapskoj kulturi i povijesti.

Cilj KUD-a Trbušni ples Split je okupiti plesače, koreografe i druge djelatnike sa područja plesne umjetnosti kroz organizaciju kulturnih manifestacija, predstava, radionica, izložbi i glazbenih i humanitarnih događanja, a želja je i sudjelovati na festivalima, smotrama i natjecanjima u zemlji i inozemstvu.

Budućnost KUD-a Ines vidi u daljnjem ostvarivanju interesa članova, što podrazumijeva njihovo strukovno usavršavanje te razvitak i unaprjeđenje kulturno-umjetničkih djelatnosti aktivnim bavljenjem orijentalnim plesom, folklorom i drugim kulturno-umjetničkim sadržajima.

Više informacija o Ines Miočić, trbušnom plesu i tečajevima potražite na web-stranici www.trbusniples-split.com

Novinarka: Paulina Marović
Snimio i montirao: Mate Glavan
Lektor: Mladena Mimica
Proizvodnja: Brodarica Net ožujak 2014 za www-tv.net


Comments


Brodarica NET je web sjedište koje na jednom
mjestu okuplja lokalnu grupu pouzdanih i kvalitetnih poduzetnika i pojedinaca s kojima će članovi i posjetitelji moći ostvariti interaktivnu komunikaciju.Copyright 2013 brodarica.net
Brodarica.net nije odgovorna za sadržaj eksternih web stranica.
Oglašavajte kod nas O brodarici.net Kontakt Uvjeti korištenja Privatnost podataka