renči (2.dio)

ČET, 05.08.2014. u 16:43
POGLEDA 4674

Uvijek smiješni

“Znate li da je Čak Noris platio sve poreze Liniču, a onda i pregazijoČačiča, nahranio Žaka i otrjeznio Šeksa hahahahaha”

"ChuckNorris je ukrao više novca od Sanadera"- hahahaha urnebesno. Ako govorimo u kontekstu 2006. godine
ChuckNorris je vratio vrijeme i učinio da vicevi o njemu opet budu smiješni.

Takvi likovi vam zaspamaju stranicu izuzetno smiješnim vicevima koji su smiješni samo njima a jedan like od kakvog osobnog prijatelja ih toliko osokoli da već sutra imate 568 viceva na svojoj stranici.


Da Milanović išta zna o upravljanju državom, istog bi dana izvan zakona stavio viceve o Žaku i Čaku, a porezom na loš humor i gramatiku Linić bi napunio državnu kasu brže nego tinejdžer gaće nakon učitavanja youporna. Nažalost, dok se to ne dogodi, ovi će socijalni proljevi i dalje nesmetano kršiti Haške konvencije i bombardirati vas lošim humorom starijim od Pantelije.

Osim vicevima kojima je Abraham pokušao ubiti sina jedinca, ova sorta barem dvaput dnevno vrši prekomjerno granatiranje šeranjem smiješnih slika i mudrih citata iz grupa poput ”Jebeš google pitaj mene XD”. Kronično neduhoviti i lišeni ne samo smisla za humor nego i smisla općenito, ”uvijek smiješni” tipovi prvi će prihvaćati i zadnji napuštati svaki besmisleni internet trend. Svi jedu samo Franjo papa, i ovaj zatvor isto nabijem na kurac, a gdje je pečat? itd. U njihovom rječniku ne postoji ”izlizana fora”, što objašnjava činjenicu da ikonom humora još uvijek smatraju Željka Pervana.

Tipične stranice koje ovaj tip lajka: Hoćemo opet Večernju školu!, Zašto Žak ne može u Sloveniju? – Izazvao bi međudržavni spor XDDD, Crni humor, ViCeVi.


Pijanci:

“Eh što sam para konobaru dao, eh pola grada sad bih imao” ojađen životom i razočaran ljudima piše prekaljeni pijanac 21-godišnjak.
Whiskey i žene- jedine dvije stvari koje svakom pravom fb pijancu trebaju. Minus žene.
Whiskey i žene- jedine dvije stvari koje svakom pravom fb pijancu trebaju. Minus žene.

Na stranu sad što bi od očevog novca kojeg je udijelio konobarima eventualno mogao kupiti polje kontaminiranog kupusa u Černobilu, nedostatak logike i sklonost pretjerivanju jednostavno su stvari koje čine svakog, kako stvarnog tako i virtualnog, pijanca. Osim navedenog, pijanca čini i profilna slika s pićem za koje smatra da mu podiže društveni ugled (whiskey u 99% slučajeva) te bar jedan album na kojem su on i petorica prijatelja odjeveni oskudnije od propale pjevačice koja karijeru oživljava slikanjem za Gloriju. Jedan od te petorice je gay, najčešće onaj koji prvi u komentarima večer proglasi ”legendarnom” u želji da se ponovi.
Pijanci često žene svjesno statusima tjeraju od sebe, jer će im njihov način života samo naštetiti, te ih mole da ih se ostave i nađu nekoga dostojnog sebe. Zaista kavalirski od njih, jer nema te žene koja bi mogla pratiti prosječni tempo pijanca koji se sastoji od predavanja na ekonomiji preko tjedna, te izlaska subotom uvečer.

Tipične stranice koje ovaj tip lajka: Šankovina – najbolje drvo, Bolje mješat alkohol nego beton, Oj kafano drugi dome, idem tebi nemam kome.


Patnici/Boemi/Zaljubljeni/Emotivci

U normalnom svijetu zagrljene što leže nasred ceste pokupe nadležne medicinske ustanove. Na Facebooku to predstavlja neki romantični kurac.

Sve je to ista bagra. Kult štovatelja Balaševića, Miroslava Mike Antića i MešeSelimovića. Vječno u problemima, da je Goethe čitao njihove statuse ”Patnje mladog Werthera” bi se zvale ”Blistav život optimista Werthera”. Nema te životne situacije za koju nemaju spreman stih, od jutra do sutra njihov život je samo duga cesta puna ljubavnih brodoloma, dramatičnih odluka, emotivnih vrhunaca i ekstremno dubokih introspektivnih trenutaka u kojima pišu ključan komentar na vlastiti status: ”ma bit ću ja dobro, samo mi je trebalo da se malo isplačem/ispušem/iskojivećkuracdaimjetrebao”.

Grozno koliko već je imati patnika za Facebook prijatelja, to ipak nije ništa prema onome kad se dvoje patnika spoje. U danima dok očekujete neizbježan trenutak kad otvaraju zajednički profil, vaš newsfeed doživljava nezabilježenu kanonadu smajlija za koje muškarac s makar jednom molekulom testosterona ne bi smio ni znati da postoje. Kad se nađete u trenutku u kojem na njihovoj zajedničkoj fotografiji primijetite više znakova nego u HelloKitty spomenaru 10-godišnjakinje vrijeme je da konačno odaberete je li vam važniji takav prijatelj ili zdrav razum.

Tipičan status: „I onda će znati da je jedina koju sam ikad voleo. Da sam sve druge voleo tamnom stranom srca. Štedeći se. Učeći se kako ću najbolje voleti nju, kada je konačno nađem. Đorđe Balašević“


Slikatori / fotosešn

Ne postoji niti jedna jedina stvar u njegovu nezanimljivu životu koju šerator/slikator /fotosešn neće podijeliti s nesretnicima koji se nazivaju njegovim/njezinim FB prijateljima. Ako je otišao na večeru eto ti slike, ako je na utakmici malog nogometa u Splitu stiže check-in, gužva u autobusu- eto nove objave, ako je u kazalištu garantirano ćete imati tekstualni prijenos događanja na sceni.

Naravno, sve je to ništa prema najgorem mogućem scenariju – pijana večer. Pedesetak šašavih slika najotporniji među vama će i preživjeti, ali status s detaljima uzbudljivima kao opis drvenog stola u Hemingwaya svaku normalnu osobu mora koštati glave.

Ova gadljiva sorta ljudi su najbliži ekvivalent političarima koji u virtualnom svijetu postoji. Nema te stvari ili događaja koju iskusan čekiner/slikator /fotosešn neće iskoristiti za samopromociju. Jednom sam išao dati krv s prijateljem fotosešn koji je svojim rukama izvadio iglu iz ruke i otišao kući kad je shvatio da je zaboravio mobitel da se slika kako daje krv.Učinkovitog lijeka protiv ove vrste nema, možete ih zatući u kakvoj mračnoj uličici, ali nema sumnje da bi vas sutradan dočekao check-in ”at mračna ulica ."

Comments


Brodarica NET je web sjedište koje na jednom
mjestu okuplja lokalnu grupu pouzdanih i kvalitetnih poduzetnika i pojedinaca s kojima će članovi i posjetitelji moći ostvariti interaktivnu komunikaciju.Copyright 2013 brodarica.net
Brodarica.net nije odgovorna za sadržaj eksternih web stranica.
Oglašavajte kod nas O brodarici.net Kontakt Uvjeti korištenja Privatnost podataka