Good morning Vietnam good by Robin Williams

PON, 12.08.2014. u 23:26
POGLEDA 3080

"Robin Williams više nije s nama. U posljednje vrijeme patio je od depresije. Ovo je tragičan i iznenadan kraj. Obitelj moli za njihovu privatnost dok tuguju u njim teškim vremenima" - objavio je glasnogovornik poznatog glumca

Ubio se poznati američki glumac, oskarovac Robin Williams. Pronađen je mrtav u kući u rodnom Tiburonu, u Kaliforniji. Imao je 63 godine.

Njegov službeni glasnogovornik je objavio izjavu:

"Robin Williams više nije s nama. U posljednje vrijeme patio je od depresije. Ovo je tragičan i iznenadan kraj. Obitelj moli za njihovu privatnost dok tuguju u njim teškim vremenima".
Također, Robin Williams se dugo borio s ovisnošću o drogama i alkoholu. U tijeku je istraga, a službeno se sumnja na samoubojstvo gušenjem.


Williamsova supruga, grafička dizajnerica Susan Schneider, s kojom se vjenčao u listopadu 2011. godine poslala je pisano priopćenje medijima. 'Jutros sam izgubila supruga i najboljeg prijatelja, a svijet je izgubio jednog od voljenih umjetnika i predivno ljudsko biće. Srce mi je doslovno slomljeno', napisala je Schneider. 'U ime Robinove obitelji tražimo privatnost u našoj dubokoj tuzi. Nadamo se da naš fokus neće biti njegova smrt nego bezbrojni trenuci radosti i smijeha koje je on dao milijunima', dodala je glumčeva supruga.

Vijest o smrti legendarnog glumca potresla je Hollywood, ali i sve obožavatelje diljem svijeta. Williams je dobitnik Oskara za ulogu učitelja u filmu Dobri Will Hunting 1997. godine, u kojem je glumio zajedno s Mattom Damonom.
Robin Williams rođen je 21. lipnja 1951. u Chicagu Williams je kratko prije upisa 1973. na studij glume na njujorškom Juilliardu studirao političke nauke. Karijeru je počeo kao stand-up komičar, a slavu je stekao ulogom izvanzemaljca Morka u američkoj humorističnoj seriji Mork and Mindy koja se prikazivala od 1978. do 1982.


U serijama je često improvizirao dijaloge, a njegov visoki nazalni glas ubrzo je postao i njegov zaštitni znak. Prvu nominaciju za Oscara ostvario je za ulogu radijskog voditelja u ratnoj komediji iz 1987. 'Dobro jutro, Vijetname' koja ga je lansirala među filmske zvijezde. Film je snimljen prema istinitoj priči u režiji Barryja Levinsona.

Poznat po izboru nekonvencionalnih uloga u komedijama i dramama kojima je potom udahnuo nešto posebno, svoje, 'otkačeno', Williams je gledatelje osvojio ostvarenjima u 'Društvu mrtvih pjesnika', 'Kralju ribara', 'Svijetu po Garpu', 'Tatici u suknji', 'Popaju', 'Buđenjima', 'Ja ću budan sanjati' i drugima.

William je godinama otvoreno govorio o svojoj borbi s alkoholom i ovisnosti o opijatima. Prošli je mjesec nekoliko tjedana proveo u Centru za borbu protiv ovisnosti u Minnesoti. Njegova agentica za tisak Mara Buxbaum potvrdila je da se 63-godišnji glumac dugo borio s teškom depresijom, zamolivši da se poštuje privatnost obitelji u trenucima iznenadnog i tragičnog gubitka.
Robin Williams ženio se tri puta i iz tih brakova ima troje djece.


Comments


Brodarica NET je web sjedište koje na jednom
mjestu okuplja lokalnu grupu pouzdanih i kvalitetnih poduzetnika i pojedinaca s kojima će članovi i posjetitelji moći ostvariti interaktivnu komunikaciju.Copyright 2013 brodarica.net
Brodarica.net nije odgovorna za sadržaj eksternih web stranica.
Oglašavajte kod nas O brodarici.net Kontakt Uvjeti korištenja Privatnost podataka