Bonaca

UTO, 11.10.2009. u 23:24
KOMENTARA 0 - POGLEDA 2117

Bonaca, sunčano, toplo, a kad se nešto osjeti, par ribarskih brodova obilazi svoje kilometarske mreže. Sad primjećujemo na tikovini na palubi neke čudne elipsaste mrlje ljubičaste boje. Zguliš ljusku, ali ostaje boja... A more - puno nekih elipsastih ljuskica veličine oko 5-6 cm, koje su plutale po površini – kao neki leptirići ili kao ljuske nekih velikih riba. Ponegdje njih 10-tak u m2 mora. I u peljaru smo našli – "Velela Velela". Mali stvor - plutajuća meduzica koja zna i jedrit! Digne koprenu u zrak i zračna struja ih nosi po površini. Inače opasni za čovjeka zbog žarnika koji vise prema dolje.

More je dobro, more nije zlo(često), već je vjetar taj koji sve promijeni i koji ga budi. A more ko nespretni div "smotan ko' sajla" ruši sve oko sebe. Čak i u olujnim uvjetima zvuk mora kako oplakuje trup broda umiruje - što se lijepo čuje ležeći na podu u pramčanoj kabini (jer tako i tako ispadneš iz kreveta). Zvuk vjetra kroz jarbol i pripone diže adrenalin. Pa si možete izabrati.

Comments


Brodarica NET je web sjedište koje na jednom
mjestu okuplja lokalnu grupu pouzdanih i kvalitetnih poduzetnika i pojedinaca s kojima će članovi i posjetitelji moći ostvariti interaktivnu komunikaciju.Copyright 2013 brodarica.net
Brodarica.net nije odgovorna za sadržaj eksternih web stranica.
Oglašavajte kod nas O brodarici.net Kontakt Uvjeti korištenja Privatnost podataka