Štetnost pušenja. (2. dio)

UTO, 04.08.2014. u 19:49
POGLEDA 3432

U prvom dijelu pisali smo, savjesno spominjući zdravstvene rizike pušenja, kako uživanje u cigaretama i duhanu nosi sa sobom i neke zdravstvene koristi. Pušenje prije svega koristi ljudskom mozgu, pomaže pri obrađivanju novih informacija, učenju, pamćenju i stresu, pomaže oboljelima od šizofrenije, i gotovo je nevjerojatan podatak, prema sistemskom pregledu studija vezanih za pušenje koji su proveli Laura Fratiglioni i Hui-Xin Wang sa švedskog Instituta Karolinska, kako pušači u odnosu na [...] više »

Vrijednost prijateljstva

SUB, 03.08.2014. u 20:28
POGLEDA 2015

Jednom, tamo davne 1979., uoči Splitskog festivala, besmrtnog Tomu Bebića, čovjeka kojem ovaj grad, kao uostalom svima koje nije razumio, nikada nije odao zasluženo priznanje, upitao je novinar Slobodne Dalmacije kako se nosi sa sobom, iznenadnom slavom i svojim prijateljima. Toma se nasmijao i rekao da mu najteže pada biti čovjek, da je to najteži životni posao a za svoje prijatelje kazao je da su tovari osim par putnika. Teško je bilo tada, a danas pogotovo, biti čovjek. Ono [...] više »

Štetnost pušenja

PON, 28.07.2014. u 22:38
POGLEDA 2677

Iako je povijest pušenja duža od 5000 godina i dovodi se u vezu s korištenjem tijekom šamanističkih obreda, današnju relativnu svjetsku rasprostranjenost navika pušenja prije svega duguje talijanskom istraživaču Kristoferu Kolumbu koji je koristeći brodove španjolske kraljice Izabele 1492. godine otkrio sjevernoamerički kontinent. Pušenje je zbog svog obrednog značenja među raznim staroameričkim kulturama bilo uobičajeno, i tu su se po prvi put Kolumbovi mornari susreli s uživanjem u ovoj [...] više »

Kišno nevrijeme i jesenske temperature u Dalmaciji

NED, 27.07.2014. u 21:10
POGLEDA 1527

Nevrijeme je tijekom noći prvo zahvatilo Zadar i okolicu. Nevrijeme je stiglo s mora i donijelo vrlo obilan pljusak. U jednom trenutku mjerna postaja Zadar Poluotok zabilježila je intenzitet pljuska od 200 litara oborine na sat. Uz intenzivne oborine vjetar zapadnih smjerova je dosezao olujne udare od 70 km/h, a temperatura zraka osjetno je pala. U prvom dijelu dana nevrijeme je najjače pogodilo srednju Dalmaciju. Gotovo nema područja gdje nije zabilježena grmljavina, ali je ona ipak [...] više »

Otkazana projekcija filma „Sarajevski atentat“

ČET, 26.06.2014. u 11:28
POGLEDA 1213

Projekcija filma Sarajevski atentat , koja se trebala održati 28.6. u 17:30 sati u Kinoteci Zlatna vrata povodom stote obljetnice početka Prvog svjetskog rata, je otkazana. Ipak, tog dana u 20:00 h moći ćete pogledati film Zbogom oružje (1932.) redatelja Franka Borzagea. Napominjemo i da će se 27. 6. u 19.00h umjesto prethodno najavljenog filma Adelin život prikazati film Igre ljubavi i slučaja . ZBOGOM ORUŽJE A Farewell to Arms, 1932. Frank Borzage, 80 min. Scenarij: [...] više »

Nina promozione

Pravi užitak u kupatilima sa talijanskom sanitarijom.

Nicomi

Dobro koncipiranim asortimanom rješenja za implementaciju navedenih sustava, ispunjavamo aktualnu nezaobilaznu potrebu za suvremenom, ali u isto vrijeme i pristupačnom tehnologijom, osiguravajući SIGURNOST, KOMFOR I UGODAN OSJEĆAJ.



Copyright 2013 brodarica.net
Brodarica.net nije odgovorna za sadržaj eksternih web stranica.
Oglašavajte kod nas O brodarici.net Kontakt Uvjeti korištenja Privatnost podataka