Iskustva umirućih osoba i njihovih bližnjih (2. dio)

PET, 13.06.2014. u 13:19
POGLEDA 2794

Patricia Pearson, kanadska novinarka i spisateljica, u svojoj novoj knjizi „Otvaranje vrata raja“ piše o različitim neobičnim iskustvima umirućih osoba i njihovih bližnjih, ali i o ozbiljnim znanstvenicima koji su se odlučili pozabaviti ovim iskustvima koja prkose postojećoj materijalističkoj znanstvenoj paradigmi, koja, srećom, zahvaljujući ovakvim i brojnim različitim istraživanjima i novim teorijama „na rubu znanosti“, polagano ali sigurno odlazi u povijest. Pearson, primjerice, u [...] više »

Brešanova komedija „Veliki manevri u tijesnim ulicama“ na gostovanju u HNK Split

ČET, 11.06.2014. u 22:48
POGLEDA 1057

Šibensko će Hrvatsko narodno kazalište u četvrtak 12. lipnja s početkom u 19:30 sati na sceni splitskog HNK gostovati s izvedbom komedije Ive Brešana „Veliki manevri u tijesnim ulicama“. Redatelj predstave je Vinko Brešan, a glavne uloge tumače Marija Škaričić, Franka Klarić, Jakov Bilić, Branimir Vidić, Mate Gulin, Joško Ševo, uz ostale gostujuće i šibenske glumce. U „Velikim manevrima…“ Ivo Brešan, kao i u brojnim ostalim svojim dramama koje su ga proslavile, na osebujan način prerađuje [...] više »

Fukushima, Černobil i zaštita od zračenja (3. dio)

SRI, 08.06.2014. u 12:45
POGLEDA 1884

Tko zna što se nedavno moglo dogoditi u Ukrajini da pripadnici Desnog sektora, neonacističke organizacije koja je igrala veliku ulogu u svrgavanju ukrajinskog predsjednika Viktora Janukoviča, nisu spriječeni pri pokušaju nasilnog ulaska u nuklearnu elektranu Zaporožje, koja je ujedno i najveća europska nuklearna elektrana. Nakon Černobila, Ukrajina i cijeli svijet su ponovo mogli biti izloženi novoj katastrofi, i svakako ne pomaže što situacija u japanskoj nuklearnoj elektrani Fukushima [...] više »

Iskustva umirućih osoba i djelatnika palijativne skrbi

PET, 30.05.2014. u 20:35
POGLEDA 5356

U Irskoj, u prvoj polovici 20. stoljeća, opstetričarka Florence Barrett pomaže svojoj pacijentici Doris pri porodu. Iako je dijete uspješno porođeno, zbog nepredviđenih komplikacija postaje jasno kako će Doris umrijeti. Odjednom, na iznenađenje lady Barrett, njeno lice se ozari i počne pričati o „ljupkoj svjetlosti“ i „prekrasnim bićima“ koje vidi, te pokojnom ocu koji se „raduje njenom dolasku“. Zanimljivo, ali Doris vidi i Vidu, svoju sestru koja je umrla tri tjedna ranije, ali za čiju [...] više »

ST-DOKUART 9 u Kinoteci Zlatna vrata

UTO, 27.05.2014. u 19:33
POGLEDA 1196

U sklopu ST-DOKUARTA 9 u Kinoteci Zlatna vrata od srijede 28.5. do subote 31.5 2014. bit će prikazani dokumentarni filmovi „Duh četrdeset i pete" redatelja Kena Loacha, „Mama Europa" redateljice Petre Seliškar i „Sutra" redatelja Andreja Grjazeva. DUH ČETRDESET I PETE The Spirit of '45, 2013. Ken Loach, 94 min. Scenarij: Ken Loach 1945. bila je presudna godina u povijesti Ujedinjenog Kraljevstva. Jedinstvo koje je vodilo Britance kroz rat sjedinjeno s iskustvom tegobnog međuratnog [...] više »

Nina promozione

Pravi užitak u kupatilima sa talijanskom sanitarijom.

Nicomi

Dobro koncipiranim asortimanom rješenja za implementaciju navedenih sustava, ispunjavamo aktualnu nezaobilaznu potrebu za suvremenom, ali u isto vrijeme i pristupačnom tehnologijom, osiguravajući SIGURNOST, KOMFOR I UGODAN OSJEĆAJ.Copyright 2013 brodarica.net
Brodarica.net nije odgovorna za sadržaj eksternih web stranica.
Oglašavajte kod nas O brodarici.net Kontakt Uvjeti korištenja Privatnost podataka