Proljeće je tu, svi na roštiljanje

PET, 26.03.2010. u 08:35
POGLEDA 941

Počela je sezona roštiljanja. Napravite plan, skupite društvo, ruksake na leđa i u napad na Mosor. Izađite na svjež zrak, vikend je pred nama. Dogovorite se tko će ponijet gradele a tko ribicu. U ruksak ugurajte još par pivica i malo domaćeg vina i šta će ti više. Vrijeme će nas izgleda poslužit a ako nas ne bude slušalo sve ćemo to lako podnijet uz zvukove gitare i sa kerumovom vrećicom na glavi. "A 'ko ovo more platit?" Bezbrižnost, cvrkutanje ptičica i zavijanje na 1319 m. Idemo! [...] više »

Besmrtna meduza

PET, 26.03.2010. u 08:16
POGLEDA 774

Meduza, latinskoga naziva Turritopsis nutricula, mogla bi biti jedina životinja koja je otkrila izvor vječne mladosti. O njezinoj besmrtnosti izvijestio je portal Mother Nature Network. Ova životinja je sposobna za prelazak iz odrasle faze u nezrelu fazu polipa i natrag, može stalno iznova obnavljati cijelo tijelo i postoji mogućnost da nema prirodne granice za njezin životni vijek. Znanstvenici kažu da je ta meduza jedina poznata životinja koja može okrenuti tijek vremena i vratiti se u [...] više »

Oznake na automobilskim gumama

SRI, 24.03.2010. u 13:20
POGLEDA 2545

Označavanje guma - Osnovne oznake Svi vozači su upoznati sa izrekom „guma glavu čuva“. Sve gume na bočnim stranam imaju oznake. Što te oznake zapravo znače pokušali smo objasniti u ovom tekstu Primjer: 185/65 R14 86 H 185 Širina gume (gazeće površine - protektora) u milimetrima. 65 Profil gume (serija)- odnos između visine bočnog zida i širine gazeće površine (protektora) izražen u postocima. U ovom slučaju, visina je 65% širine gume. R Označava radijalnu konstrukciju. 14 Promjer [...] više »

Povijest mobitela

SRI, 24.03.2010. u 12:42
POGLEDA 1844

Znate li kada je predstavljen prvi automatski mobilni telefonski sustav u svijetu? Točno prije 50 godina. 1956. godine Ericsson predstavio sustav koji je omogućio ono što danas svi koristimo, a to je mobitel. Ericssonov sustav na neki je način bio i putokaz za današnje 3G mobilne širokopojasne mreže. Automatski sustav imao je naziv Mobile Telephony A (MTA), a imao je nekoliko stotina korisnika – bili su to odvjetnici i liječnici u Stockholmu i Gothenburgu u Švedskoj. Sustav je naručio [...] više »

Kako biti sretan?

UTO, 23.03.2010. u 08:56
POGLEDA 819

Ako mislite da je teško biti sretan i da taj pridjev nije preodređen da se izgovara uz vaše ime, da nemate dovoljno novca, da vas opterećuju brige koje drugi nemaju, samo pogledajte oko vas i vidit ćete da vam samo malo treba pa da umjesto tužnog izraza lica počnete da se osmjehujete. Svi znamo reći da je za sreću potrebno jako malo. Nekome je sreća biti zaljubljen, nekome da bude zdrav, a nekome da ima novaca a nekome je potrebno sve troje - zato je sreća individualan pojam. Bez obzira na [...] više »

Nina promozione

Pravi užitak u kupatilima sa talijanskom sanitarijom.

Nicomi

Dobro koncipiranim asortimanom rješenja za implementaciju navedenih sustava, ispunjavamo aktualnu nezaobilaznu potrebu za suvremenom, ali u isto vrijeme i pristupačnom tehnologijom, osiguravajući SIGURNOST, KOMFOR I UGODAN OSJEĆAJ.Copyright 2013 brodarica.net
Brodarica.net nije odgovorna za sadržaj eksternih web stranica.
Oglašavajte kod nas O brodarici.net Kontakt Uvjeti korištenja Privatnost podataka