Nagrade HNK Split Nikši Barezi, Eleni Nikolaevoj, Ivici Čikešu, Trpimiru Jurkiću i Lini Vengoechei

PON, 05.05.2014. u 21:18
POGLEDA 2038

Dodjelom nagrada Hrvatskog narodnog kazališta Split i ove će godine splitska nacionalna kazališna kuća obilježiti 121. godina od podizanja kazališne zgrade na današnjem Trgu Gaje Bulata. Nagrade nose imena istaknutih umjetnika koji su svojim radom i životom bili vezani uz splitski teatar, a dodjeljuju se za umjetnička ostvarenja i ukupan doprinos HNK Split tijekom dvije protekle kazališne sezone. Ove su godine nagrađeni maestro Nikša Bareza i to nagradom Ivo Tijardović za umjetnička [...] više »

MALI VODIČ KROZ SVEMIR - REKORDERI

SRI, 03.05.2014. u 21:41
POGLEDA 1679

Budimo iskreni: svemir je apsolutno ludo mjesto. Mnogi pisci znanstvene fantastike u priču ubace planet s dvije zvijezde koji izgleda nekako poznato i grad koji nalikuje nekom od gradova na Zemlji i samo čekaju da astronomi i znanstvenici u stvarnosti otkriju nešto slično. Ali, svemir je mnogo čudniji negoli smo mislili. „BRZE“ ZVIJEZDE Svi znaju da su zvijezde padalice zapravo meteori koji ulaze u našu atmosferu. Međutim, ono što neki ljudi ne znaju jest činjenica kako zvijezde [...] više »

BRAČKI VITALAC

NED, 01.05.2014. u 23:28
POGLEDA 2600

Pojam nematerijalna kulturna baština obuhvaća: prakse, predstave, izrazi, znanje, vještine, kao i instrumente, predmete, rukotvorine i kulturne prostore koji su povezani s tim, koje zajednice, skupine i, u nekim slučajevima pojedinci, prihvaćaju kao dio svoje kulturne baštine. Nematerijalnu kulturnu baštinu, koja se prenosi iz generacije u generaciju, zajednice i skupine stalno iznova stvaraju kao reakciju na svoje okruženje, svoje uzajamno djelovanje s prirodom i svoju povijest. Ona im [...] više »

Hrana bogata ugljikohidratima i utjecaj na zdravlje (2. dio)

PON, 28.04.2014. u 20:36
POGLEDA 2094

U prethodnom članku pisali smo prije svega o štetnom utjecaju šećera, odnosno ugljikohidrata koji se u našem probavnom sustavu rastvaraju na jednostavnije šećere, a nalazimo ih u žitaricama, proizvodima od brašna i žitarica, krumpiru, riži i kukuruzu, hrani koju obilno koristimo u današnjoj prehrani. No postoji još jedan važan problem vezan za žitarice koji zavrijeđuje našu pažnju, naročito ako se u obzir uzme, na primjer, svakodnevna prehrana radnog naroda, temeljena uglavnom na [...] više »

TORTELINI – TALIJANSKO NACIONALNO JELO ILI RUSKA HRANA SIROMAŠNIH?

ČET, 24.04.2014. u 21:37
POGLEDA 2752

Tortellini (tal.) predstavljaju stoljeća tradicije za svaku obitelj iz Modene koja ih spravlja u specijalnim prilikama, koristeći recepte koji se prenose iz generacije u generaciju. Ritual pripremanja tortelina bio je slavljen nekoliko dana prije praznika i blagdana u kući takozvanih „rezdora“ (kućanica koje su bile eksperti u kuhanju tortelina), a koje su bile okružene prijateljima i najbližima. S toliko rezdora na jednom mjestu, priprema tortelina postala je i prilika za druženje i [...] više »

Nina promozione

Pravi užitak u kupatilima sa talijanskom sanitarijom.

Nicomi

Dobro koncipiranim asortimanom rješenja za implementaciju navedenih sustava, ispunjavamo aktualnu nezaobilaznu potrebu za suvremenom, ali u isto vrijeme i pristupačnom tehnologijom, osiguravajući SIGURNOST, KOMFOR I UGODAN OSJEĆAJ.Copyright 2013 brodarica.net
Brodarica.net nije odgovorna za sadržaj eksternih web stranica.
Oglašavajte kod nas O brodarici.net Kontakt Uvjeti korištenja Privatnost podataka